
 

 
 

January 8, 2008          Telephone:  (717) 783-9454 

            FAX:  (717) 787-8820 

 

Gary Wills 

LIDS Liquor Inventory Service 

4953 Fitler Street B 

Philadelphia, Pennsylvania 19114 

 

 Re: Home Delivery 

 

Dear Mr. Wills: 

 

ISSUE:  In your e-mail dated November 15, 2007, you stated that you are in the early 

stages of developing a home delivery service for alcoholic beverages.  You advise that 

you are a licensed transporter-for-hire (Class A) and holder of License No. IA-4069.  

You are inquiring if it would be permissible for you to conduct home liquor deliveries. 

 

OPINION:  Section 501 of the Liquor Code requires a license issued by the Board in 

order to transport-for-hire any alcoholic beverages within the Commonwealth.  [47 P.S. 

§ 5-501].  There are three (3) types of transporter-for-hire licenses issued by the Board.  

The transporter-for-hire Class A license, the license you hold, authorizes the holder to 

engage in the commercial transportation of liquor, malt or brewed beverages or alcohol 

to or from points located in the Commonwealth.  A transporter-for-hire Class B license, 

allows the holder to engage in the commercial transportation of malt or brewed 

beverages only to or from points located in the Commonwealth.  A transporter-for-hire 

Class C license, is a fleet license that authorizes the holder to engage in the commercial 

transportation of liquor parcels within the Commonwealth.  [40 Pa. Code § 9.11].  If you 

wish to deliver liquor, including wine and beer, a transporter-for-hire, Class A license 

will be sufficient.  However, should the deliveries be to licensees, you must be listed as 

an authorized agent on that licensee’s wholesale purchase card.  Section 11.7 of the 

Board’s Regulations provides: 

 

(a)  A permit holder may authorize up to four agents to make purchases in 

his behalf for use in his business or establishment, subject to the following: 
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 (1)  Only individuals regularly employed in the business or 

establishment of  a permit holder or licensed transporters-for-

hire may be designated as agents. 

  

(2)  The signature of the agents must appear in ink on the 

Wholesale Liquor Purchase Permit Card in the space provided. 

  

 (b)  A permit holder may appoint authorized agents in place of those 

whose signatures originally appeared on the Wholesale Liquor Purchase 

Permit Card by crossing out the name of the deposed agent in ink and 

having another party or parties properly sign the card. 

  

(c)  If a permit holder desires to make more changes in the designation of 

authorized agents than space permits on the Wholesale Liquor Purchase 

Permit Card, the permit holder shall obtain a duplicate Wholesale Liquor 

Purchase Permit Card by obtaining at the State Store, where the card is on 

deposit, a form as prescribed by the Board, which shall be completed by 

the permit holder and returned with a fee of $10. The manager of the State 

Store will forward the form to the Bureau of Licensing of the Board. A new 

card will be forwarded to the store. During the time required for this 

transaction, purchase at wholesale may be made by the permit holder or an 

authorized agent at the store where the old card is on deposit. Upon receipt 

of the new card, the store manager shall immediately notify the permit 

holder. The old card will then become void and shall be forwarded to the 

Bureau of Licensing by the manager. The manager shall deliver the new 

Wholesale Liquor Purchase Permit Card to the permit holder when he visits 

the store and requests delivery. The new card is not valid until properly 

signed in accordance with § 11.6 (relating to signature on cards). 

 

Regarding home delivery, there is nothing in the Liquor Code or the Board’s 

Regulations that prohibits delivery of alcoholic beverages to homes within the 

Commonwealth, provided the deliverer holds a transporter-for-hire license.  Please be 

advised, however, that while you would be permitted to charge for delivery services, 

you would not be permitted to sell any alcoholic beverages.  Only the Board, limited 

winery licensees and sacramental wine licensees may sell wine for off-premises 
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consumption.  Further, only distributor licensees, retail dispenser eating place licensees 

and hotel and restaurant liquor licensees may sell malt or brewed beverages for off-

premises consumption. 

 

Please do not hesitate to again contact this office if you have further questions.  

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.   THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH   THIS   OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours, 

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

  

cc:     Pennsylvania State Police, 

                  Bureau of Liquor Control Enforcement 

          Jerry W. Waters, Director, Bureau of Licensing 

 

LCB Advisory Opinion No.  07-500 
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