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Tess   

E:  Follow-Up Question to Advisory Opinion No. 13-238 
 

Dear Tess: 

 

ISSUE:  This is in response to your July 19, 2013 e-mail to this office in which you 

asked a follow-up question to the Advisory Opinion No. 13-238 dated May 16, 

2013.  In your recent e-mail, you ask whether a patron may purchase a six (6)-pack 

of beer at your licensed restaurant, take that beer out onto the unlicensed golf 

course, and then return to the restaurant with any remaining unopened cans from 

that six (6)-pack.  It is your understanding that absolutely no alcohol is permitted to 

be brought into the restaurant.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 

Lemondrop Lounge and Golf Links LLC is the holder of Restaurant Liquor 

License No. R-19879 (LID 67905) for the premises located at 260 Clubhouse 

Lane, Ebensburg, Pennsylvania.  The golf course is not part of the licensed 

premises. 

 

OPINION:  As you were previously advised, restaurant licensees are only 

permitted to sell, for consumption off of the licensed premises, malt or brewed 

beverages “in quantities of not more than one hundred ninety-two (192) fluid 

ounces in a single sale to one person.”  [47 P.S. § 4-401].  Restaurant licensees 

may not sell liquor, including wine, for consumption off its premises.  [47 P.S. § 4-

406(a)(1)].   

 

There is nothing in the Liquor Code or the Board’s Regulations that prohibits an 

individual from bringing his or her own beer, wine or liquor (commonly called 

“BYOB”) into any establishment, whether or not the establishment possesses a 

license issued by the Board.  An establishment is, therefore, free to allow or 

disallow patrons from bringing their own alcohol onto its premises.   It would 

appear that your restaurant has a house policy of not allowing BYOB.  As noted, 

such a practice is lawful, but not required under the Liquor Code or Board’s 

Regulations.   

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 
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OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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