
 

 

 

 

 

 

 

September 4, 2013 

 

Telephone:  (717) 783-9454 

 

 

FAX:  (717) 787-8820 

David Oakley 

3 Guys & A Beer’d LLC 

10 Enterprise Drive 

Carbondale, PA 18407 

 Re: Contract Brewing Questions 

 

Dear Mr. Oakley: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent on August 15, 2013, wherein you 

advise that you have a Pennsylvania-licensed brewery.  Currently production is 

completed at your facility, but you are looking into entering a contract with another 

brewery, assumed, for purposes of this response, to also be a Pennsylvania-

licensed brewery.  The other brewery will manufacture your product at their 

facility, at the same time your facility continues production.  You ask if any 

additional licensure is required.   

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 3 Guys 

& A Beer’d LLC holds Malt Beverage Manufacturer License G-432 (LID 64873) 

for the premises at 10 Enterprise Drive, Carbondale, Pennsylvania.   

 

OPINION:  Section 431 of the Liquor Code provides that a licensed malt or 

brewed beverage manufacturer may “produce and manufacture malt or brewed 

beverages, and … transport, sell and deliver malt or brewed beverages from the 

place of manufacture….”  [47 P.S. § 4-431].  There is nothing in the Liquor Code 

that prohibits a brewery from manufacturing beer for another brewery.  However, 

as set forth in Advisory Notice No. 17, this type of arrangement, known as contract 

brewing, must meet certain requirements:  

 

(1) The manufacturer having its products brewed under contract, which 

is the ultimate seller of the malt or brewed beverages, must retain 

title to the products brewed by the contract brewer;  
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(2) Both manufacturers involved in the contract must have manufacturer 

licenses in their respective states;  

(3) Both manufacturers must keep complete records for two years on 

production and sales of their respective products;  

(4) All brands of malt or brewed beverages offered, sold or delivered 

within Pennsylvania shall be properly registered with the Board [47 

P.S. § 4-445; 40 Pa. Code § 9.108];  

(5) Distribution of malt or brewed beverages within Pennsylvania shall 

be either by a Pennsylvania-licensed manufacturer, whose principal 

place of business is located in Pennsylvania and who retains title to 

the products, or by the appointed importing distributor or distributor 

for a specific geographical area by written agreement [47 P.S. § 4-

431(b)];  

(6) All other Board and federal Alcohol and Tobacco Tax and Trade 

Bureau requirements must be met by both parties to a contract 

brewing arrangement; and  

(7) All contractual agreements between manufacturers must be 

forwarded to Malt Beverage Compliance, P.O. Box 8940, 

Harrisburg, Pennsylvania 17105-8940, listing complete details of the 

contract before production begins.  

 

As long as both breweries are licensed manufacturers, no additional licensure is 

required.  Except for alternating brewers, all manufacturers are required to have 

their own facility, equipment and employees necessary for production of malt or 

brewed beverages in order to be licensed.  A federal brewer's permit alone is not 

sufficient to authorize contract brewing. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours,  
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FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, 

         Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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