
 

 

 

 

November 20, 2013 Telephone:  (717) 783-9454 

 FAX:  (717) 787-8820 

Lora J. McDonald, Esquire 

Rubright, Domalakes, Troy & McDonald 

29 East Main Street 

P.O. Box 706 

Schuylkill Haven, Pennsylvania 

VIA FAX: (570)385-4572 

 

 Re: Ownership of Distributor Licenses  

 

Dear Ms. McDonald: 

 

ISSUE:  This is in response to your letter sent via facsimile on October 15, 2013, 

wherein you ask if a corporation that holds a distributor license may purchase 

another distributor license.  You advise the corporation will operate the second 

distributorship under a fictitious name at a separate location, and that each location 

will have its own manager devoted to the full-time management of the licensed 

premises.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that RSC 

Beverages, Inc., (“RSC”) trading as Brewers Outlet, holds Distributor License No. 

D-225 (LID 45829) for the premises located at East Side Claude Lord Boulevard, 

Route 61, Pottsville, Pennsylvania.  It is assumed, for purposes of this response, 

that your firm represents RSC. 

 

OPINION:  Section 438(b) of the Liquor Code states: “No person shall possess or 

be issued more than one distributor's or importing distributor's license.”  [47 P.S. § 

4-438(b)].  Section 443(b) of the Liquor Code prohibits a distributor or importing 

distributor, officer or director of any distributor or importing distributor, from 

directly or indirectly owning any stock or having any financial interest in or being 

the owner, proprietor or lessor of any place covered by any other malt or brewed 

beverage license.  [47 P.S. § 4-437(b)].  Similarly, no distributor or importing 

distributor shall receive directly or indirectly any credit, loans, monies or the 

equivalent thereof, from any other licensee or from the officer, director or firm 

member of any other licensee except a banking institution, for the purpose of 
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equipping, fitting out, payment of a license fee, maintaining or conducting an 

established business under a distributor or importing distributor license.  [47 P.S. § 

4-443(f)].  Thus, it would not be permissible for any entity to acquire an interest in 

more than one (1) distributor or importing distributor license 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours,  

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, 

         Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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