
 

 

 
 

March 19, 2014 Telephone:  (717) 783-9454 

 FAX:  (717) 787-8820 

Charles H. Rieck, IV, Esquire 

Blakinger, Byler & Thomas, P.C. 

28 Penn Square 
Lancaster, Pennsylvania 17603 

 Re: Storage of Alcohol in a Dry Municipality 

 

Dear Mr. Rieck: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent on January 16, 2014, wherein you 
advise that your client, the Strasburg Railroad Company (“Strasburg”), holds a 

Public Service Liquor License and offers alcoholic beverages during certain rides 

on the railroad.  You have a question about the storage of the alcoholic beverages.  

 

You advise that Strasburg has the potential to store alcohol at a property it lawfully 

possesses; however, the property is located within a dry municipality.  You 
understand that Strasburg may not lawfully sell alcoholic beverages while the train 

is stationary within any dry municipality.  You ask if there is any prohibition on 

the storage of alcohol within a dry municipality as long as such alcohol is not sold 

while the train is stopped within a dry municipality. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 
Strasburg holds Public Service Liquor License No. P-128 (LID 56179), with an 

address of P.O. Box 96, Strasburg, Pennsylvania.   

 

OPINION:  The public service liquor license held by Strasburg permits the sale of 

liquor, including both spirits and wine and malt or brewed beverages such as beer, 

to passengers between the hours of 7:00 a.m. and 2:00 a.m. for consumption on the 
premises, except in stations or docks within municipalities prohibiting such sales.  

[47 P.S. § 4-408].  This office has held that the storage of alcohol is deemed a 

privilege inherent in a public service liquor license and, therefore, would require 

no additional licensing.  However, it is necessary that any area planned to be used 

for storage purposes be specifically identified and reported to the Board’s Bureau 

of Licensing (“Licensing”). 
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As to your question about storing alcohol in a “dry” municipality, section 472 of 

the Liquor Code pertains to the right of municipalities to determine the 

circumstances under which alcohol may be sold in that municipality.  [47 P.S. § 4-
472].  Section 472 does not give any municipality the authority to prohibit the 

storage of alcohol – or even the consumption of alcohol purchased elsewhere – 

within its boundaries.  Therefore, Strasburg may store its alcohol in a dry 

municipality as long as the storage areas are specifically identified and reported to 

Licensing.  

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours,  

 

 
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, 

         Bureau of Liquor Control Enforcement 
Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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