
 
 

 

March 20, 2014                                        Telephone:  (717) 783-9454 

              FAX:  (717) 787-8820 

 

Herbert J. Borchert, Vice Commander 
Ex-Serviceman’s Club, Inc. 

Post Office Box 754 

Valley View, PA  17983-0754 

VIA REGULAR MAIL 
 

 RE:  Club Officers 
 

Dear Mr. Borchert: 

 

ISSUE:  This is in response to your letter inquiry of January 14, 2014, in which 

you ask whether a person who is a member of two (2) different non-profit, 

unrelated entities may be listed on an application for each organization.  It will be 
assumed for purposes of this response that you are referring to two (2) different 

entities licensed by the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) and having 

the same classification, such as club liquor license.  It is further assumed that the 

person in question is not the Board-approved manager of either location and that 

this person is or will hold some other office within the organizational structures of 

each entity.  Finally, it is assumed that the “applications” you reference are 
documents to be submitted to the Board for purposes of renewal and validation of 

liquor licenses, and/or transfer(s) of liquor licenses, or in some other manner 

related to the existence of Board-licensed premises. 

 

Board records indicate that Ex-Serviceman’s Club, Inc. holds Club Liquor License 

No. C-4522 (LID 66412) for use by it at premises located at 1025 West Main 
Street, Valley View, Pennsylvania.    

 

OPINION:  There is nothing in the Liquor Code or Board’s Regulations that would 

prohibit a person from being an officer of two (2) different licensed clubs, as long 

as the person in question is not the Board-approved manager for either club, and as 

long as this situation is not prohibited by the bylaws or constitution of either of the 
clubs.  [40 Pa. Code § 5.81].  
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Section 493(11) of the Liquor Code prohibits a distributor or any officer, servant, 

agent or employee of a distributor, from, at the same time, being employed, 

directly or indirectly, by any other distributor, importing distributor, manufacturer, 

importer, vendor, out-of-state manufacturer, hotel, restaurant, or club liquor 

licensee; or malt or brewed beverage licensee.  [47 P.S. § 4-493(11)].  For 

purposes of this section, an officer, servant, agent, or employee of a licensee is 
someone who has either an ownership interest in the licensee, serves as an officer 

of the licensee, or who receives compensation for his/her work on behalf of the 

licensee.  [Id.].  This is not the scenario that you have described, and so there is no 

compliance issue.  

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 
DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 
PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD.    

  

Very truly yours,  

 

    

 
FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police,  

  Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 
 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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