
 
April 1, 2014                                        Telephone:  (717) 783-9454 

              FAX:  (717) 787-8820 

 

Jennifer Wawrzyniak 

  

 RE:  Acceptance of Credit Cards by Club 

 

Dear Ms. Wawrzyniak: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail inquiry of February 10, 2014, in which 

you state that you are a trustee at a private social club.  You ask for confirmation 
that such clubs are allowed to accept credit cards for payment of food and 

alcoholic beverages.  You also ask for guidelines on accepting credit cards at such 

clubs.   

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Reading 

Liederkranz German Singing and Sport Society, Inc. holds Catering Club License 
No. CC-916 (LID 25877) for use by it at premises located at 143 Spook Lane, 

Reading, Pennsylvania.    

 

OPINION:  Section 493(2) of the Liquor Code prohibits licensees from selling or 

offering to sell alcoholic beverages for credit, other than the exceptions listed 

therein.  [47 P.S. § 4-493(2)].  One (1) of the exceptions permits the extension of 
credit by a club to its members.  Another exception permits retail licensees, 

including clubs, to sell alcoholic beverages to non-trade consumers (regular 

patrons) and to accept for payment credit cards issued by banking institutions or 

issued in accordance with the Board's Regulations. 

 

It is not clear what guidelines for acceptance of credit cards you may be seeking.  
As noted above, a club may extend credit to its members, including the acceptance 

of credit cards in payment for food and alcoholic beverages.  [47 P.S. § 4-493(2)]. 

If the above information is not sufficient, and you cannot get the information you 

need from the club’s business advisor(s), then please contact this office again with 

more specific questions.   Please note, however, that the jurisdiction of this office 

is limited to the Liquor Code and Board’s Regulations.  
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 
DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD.    

  

Very truly yours,  

 

    
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police,  

  Bureau of Liquor Control Enforcement  
 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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