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Kathleen T. Sutton 

Owner/Operator 

Oliver Square Beer and Beverage 

6 Oliver Road, Suite 107 
Uniontown, PA 15401-2378 

randbeverage@yahoo.com 

 

 RE:  Distributor Delivering Malt or Brewed Beverages to Customers 

 

Dear Ms. Sutton: 
 

ISSUE:  This correspondence is in response to your e-mail of April 2, 2014, in 

which you indicate that you are the owner/operator of a small local beer distributor 

and you inquire as to the steps that need to be taken in order for your 

distributorship to deliver malt or brewed beverages to customers.  Specifically, you 

ask whether your distributorship needs to obtain an additional permit and, if so, 
where to obtain one.  You also ask whether your distributorship needs to put any 

information on its vehicles. 

 

The Pennsylvania Liquor Control Board’s (“Board”) records indicate that Oliver 

Square Beer and Beverage holds Distributor License No. D-3607 (LID 68347) for 

use at the premises located at 6 Oliver Road, Suite 107, Uniontown, PA 15401-
2378. 

 

OPINION:  Pursuant to section 431(b) of the Liquor Code, a distributor license 

authorizes the holder thereof to “sell or deliver malt or brewed beverages in 

quantities [not less than a case or original containers containing one hundred 

twenty-eight ounces or more] anywhere within the Commonwealth of 
Pennsylvania, which, . . . have been purchased only from persons licensed under 

this act as manufacturers or importing distributors.”  [47 P.S. § 4-431 (emphasis 

added)].  Thus, the distributor license currently held by your distributorship already 

allows for the delivery of malt or brewed beverages, and there is no need to obtain 

an additional permit. 
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However, pursuant to section 441(c) of the Liquor Code, distributors are prohibited 

from maintaining or operating any place where sales are made other than that for 

which the license is granted.  [47 P.S. § 4-441(c)].  In other words, a licensed 
distributor may only make sales of malt or brewed beverages on its licensed 

premises.  [Id.]. A “sale” is defined as “any transfer of liquor, alcohol or malt or 

brewed beverages for a consideration.”  [47 P.S. § 1-102].  Therefore, while your 

distributorship is permitted to transport and deliver malt or brewed beverages to 

both retail licensed premises and non-licensed premises, such as a residence, the 

sale must have been completed at the distributor’s licensed premises prior to such 
delivery.  It would not be permissible for the customer to pay the delivery person 

for the malt or brewed beverages at the time of delivery. 

 

The hours during which distributors may deliver malt or brewed beverages are set 

forth in section 492.1 of the Liquor Code.  [47 P.S. § 4-492.1].  According to 

section 492.1(b), distributors may deliver malt or brewed beverages between two 
o'clock antemeridian (2:00 a.m.) of any Monday and twelve o'clock midnight 

(12:00 a.m.) of the following Saturday to retail licensees. [47 P.S. § 4-

492.1(b)(1)].   Moreover, distributors may deliver malt or brewed beverages 

between eight o'clock antemeridian (8:00 a.m.) and eleven o'clock postmeridian 

(11:00 p.m.) of any day, except Sunday, to persons not licensed or permitted by the 

Board, i.e., non-licensees, usually individuals.  [47 P.S. § 4-492.1(b)(2)].   
 

Additionally, pursuant to section 492.1(d), licensed distributors may, after prior 

arrangement, deliver malt or brewed beverages to non-licensees or the holder of a 

special occasion permit (“SOP”) on Sunday between the hours of nine o'clock 

antemeridian (9:00 a.m.) and twelve o'clock noon (12:00 p.m.). [47 P.S. § 4-

492.1(d)].  The term “prior arrangement” shall mean that malt or brewed beverages 
having a total sale price, excluding any deposits or credits, exceeding two hundred 

fifty dollars ($250.00) have been ordered, invoiced and paid for in full at the 

seller's licensed premises before the Sunday of delivery. [47 P.S. § 4-492.1(f)].  

Delivery to retail licensees on Sunday is not permitted.  [See 47 P.S. 4-492.1]. 

 

Furthermore, pursuant to section 492(9) of the Liquor Code, distributors are only 
permitted to deliver or transport malt or brewed beverages in “vehicles bearing the 

name and address and license number of such licensee painted or affixed on each 

side of such vehicle in letters no smaller than two inches in height.”  [47 P.S. § 4-

492(9)].   
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Finally, pursuant to section 492(11) of the Liquor Code, it is unlawful for 

distributors to deliver or transport any malt or brewed beverages in a vehicle in 

which any other commodity is being transported without first obtaining board 
approval.  [47 P.S. § 4-492(11)]. 

 

If you have any further questions or concerns regarding the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please do not hesitate to again contact this office. 
 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 
BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 
 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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