
 

 

 
 

May 14, 2014 Telephone:  (717) 783-9454 

FAX:  (717) 787-8820 

 

Derek Collins 

 

RE: Distributor Selling Beer Online 

 

Dear Mr. Collins: 

 

ISSUE:  This correspondence is in response to your e-mail sent on April 1, 2014, 

in which you indicate that you work at a beer distributor in Lower Bucks County, 
and you inquire as to whether it is permissible for the distributorship to offer online 

sales of the beer that it stocks and then deliver the ordered beer to consumers at 

their residences. 

 

OPINION:  Under the Liquor Code, licensed distributors and importing 

distributors are authorized to sell and deliver malt or brewed beverages in 
quantities of not less than a case or original containers containing one hundred 

twenty-eight (128) ounces or more which may be sold separately as prepared for 

the market by the manufacturer at the place of manufacture.  [47 P.S. § 4-431(b)].  

However, both the Liquor Code and the Board’s Regulations prohibit licensed 

distributors and importing distributors from conducting sales of malt or brewed 

beverages anywhere other than on their licensed premises.  [47 P.S. § 4-441(c); 40 
Pa. Code § 9.95(a)].  A “sale” is defined as “any transfer of liquor, alcohol or malt 

or brewed beverages for a consideration.”  [47 P.S. § 1-102].    

 

Thus, to answer your question, it is permissible for licensed distributors or 

importing distributors to accept orders for malt or brewed beverages in the 

quantities referenced above via the Internet from individuals who are twenty-one 
(21) years of age or older and then deliver such malt or brewed beverages to the 

individuals at their residences, as long as the sales transactions occur and are 

completed at the licensed premises prior to delivery.  Nevertheless, please keep in 

mind that there may be territorial rights issues that your distributorship should 

consider as well prior to engaging in these activities. 
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Should you have any further questions or concerns regarding the Liquor Code or 

the Board’s Regulations, please do not hesitate to again contact this office. 

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police,  

  Bureau of Liquor Control Enforcement 
Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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