
May 14, 2014 Telephone: (717) 783-9454 

 Fax: (717) 787-8820 

 
Adam Harmon 

RE:  Licensed Vehicles 
 

Dear Mr. Harmon: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent April 24, 2014, wherein you 
inquire whether an establishment with a catering club liquor license (“CC”) can 

license a vehicle for picking up beer, or if such licensure is only permitted for 

wholesale licensees and licensed distributors. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that The 

Perseverance Fire Co. of Jonestown, Pennsylvania, holds Catering Club Liquor 
License No. CC-4356 (LID 3653) for the premises located at 22 South King Street, 

Jonestown, Pennsylvania.   

 

OPINION:  Section 492 of the Liquor Code sets forth the requirements for 

transporting malt or brewed beverages by a licensee.  Specifically, other than an 

adult individual who has made a lawful purchase for his/her personal consumption, 
only the original manufacturer, a licensed distributor or a licensed transporter-for-

hire may transport beer within Pennsylvania.  [47 P.S. § 4-492(8); 40 Pa. Code §§ 

9.1, 9.28(a)].  Thus, since the beer you seek to transport is not for your personal 

consumption, it must be transported by the original manufacturer, a licensed 

distributor or a licensed transporter-for-hire. As you are not seeking to transport for 

“hire,” but only to transport as a convenience to service your own licensed 
premises, the fire company would not qualify for such a license. 

 

Please be advised that the holder of a club or restaurant liquor license may not 

apply for the authorization to transport malt or brewed beverages under section 

9.23 of the Board’s Regulations [40 Pa. Code § 9.23].  Section 9.23 specifically 

addresses a licensee whose license authorizes the transportation of liquor or malt or 
brewed beverages and who wishes to obtain a required vehicle identification 

emblem from the Board; this section does not apply to catering club, club or 

restaurant liquor licensees as it relates to beer. 

 

Please do not hesitate to contact this office if you have any additional questions. 
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 
ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  
Very truly yours, 

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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