
 

 

 

 
 

June 20, 2014 Telephone:  (717) 783-9454 

 FAX:  (717) 787-8820 

 

Melissa Carter  

Keystone State Wine & Spirits, LLC 
 

 

Re: Guidelines to Sell Beer to Beer Distributors 
 

Dear Ms. Carter: 

 
ISSUE:  Your e-mail of May 7, 2014 requests the guidelines for selling beer to 

beer distributors.  You inquire if you may do so under your importer’s license or if 

an alternate license is required.   

 

Pennsylvania Liquor Control Board’s (“Board”) records indicate that Keystone 

State Wine & Spirits, LLC is the holder of Importer Liquor License No. I-862 
(LID 66999) for use by it at premises located at 7955 Jonestown Road, Harrisburg, 

Pennsylvania.  

 

OPINION:  Initially, please be advised that sections 491 and 492 of the Liquor 

Code make it unlawful for any person to possess any beer, wine or liquor within 

Pennsylvania that has not been purchased through a Pennsylvania Liquor Store, a 
licensed limited winery, a sacramental wine dealer, a limited distillery, or from an 

entity licensed to sell malt or brewed beverages.  [47 P.S. §§ 4-491(2), 4-492(3)].   

 

Furthermore, it is unlawful for any person to import alcohol into the 

Commonwealth except as permitted within the Liquor Code and the Board’s 

Regulations.  [47 P.S. § 4-491(8), (11)].  Section 9.91(a) of the Board’s 
Regulations provides that a person cannot import malt or brewed beverages into 

the Commonwealth for delivery or use therein, unless the person holds a valid 

importing distributor (ID) license issued by the Board, or unless a person is 

exempted by other provisions of that section.  [40 Pa. Code § 9.91(a)].   

 

http://www.pacode.com/secure/data/040/chapter9/s9.91.html
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Additionally, the Tax Reform Code of 1971 prohibits the importation of untaxed 

beer.  [72 P.S. § 9011].  Therefore, it is unlawful to possess any beer upon which 

state taxes have not been paid.  
 

Importing distributors may sell or deliver malt or brewed beverages anywhere 

within the Commonwealth, subject to their territorial agreement(s), which have 

been purchased from manufacturers or persons outside this Commonwealth 

engaged in the legal sale of malt or brewed beverages, or from manufacturers 

licensed in Pennsylvania.  [47 P.S. § 4-431].  Thus, the importation of malt or 
brewed beverages in Pennsylvania is allowed only by licensed importing 

distributors on whose premises the malt or brewed beverages must come to rest, 

who have properly registered the brand with the Board, and who have acquired the 

appropriate territorial rights from the manufacturer of the beverage in question and 

who have paid state taxes thereon.  Please be advised that the Commonwealth of 

Pennsylvania, Department of Revenue, is the agency responsible for tax collection 
in the Commonwealth and may be accessed at the website 

www.revenue.state.pa.us.  

 

An application for a new importing distributor license or for the transfer of an 

existing license may be obtained from the Bureau of Licensing by calling (717) 

783-8250.  You may also obtain the form via the Internet by going to the Board’s 
website at http://www.lcb.state.pa.us.  Once there, click on “Licensees,” and then 

click on “Applications & Forms.” 

 

However, be advised that distributor licenses are subject to quota restrictions.  

Therefore, obtaining a new importing distributor license can be problematic if your 

county quota is filled or exceeded.  [47 P.S. § 4-437(f)].  If the quota is filled or 
exceeded, you would need to purchase an existing license and have that license 

transferred to you.  Please note that holding both licenses is not permissible; it is 

unlawful for an importer’s licensee to engage in the liquor business.  [47 P.S. § 4-

492(14)]. 

 

In light of the aforementioned, your importer’s (I) license will not enable you to 
sell beer to beer distributors; the importing distributor (ID) license, if available, 

would be able to do so.  

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

http://www.revenue.state.pa.us/
http://www.lcb.state.pa.us/
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ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  
  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcemen 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 
 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 

 

LCB Advisory Opinion No. 14-373 


