
 

 

 
 

July 29, 2014 Telephone:  (717) 783-9454 

 FAX:  (717) 787-8820 

Andrew Martin 

 Re: Deliveries by Limited Distilleries 

 
Dear Mr. Martin: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent on July 21, 2014, wherein you ask 

about the rights of limited distillery licensees in regards to delivering product to 

other retail license holders.  Although you have received confirmation orally, you 

would like to have it in writing as well.  
 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Thistle 

Finch Distilling LLC holds Limited Distillery License No. AL-5 (LID 67167) for 

the premises at 417 West Grant Street, Lancaster, Pennsylvania. 

 

OPINION:  The Board’s Regulations provide that a limited distillery licensee may 
have product delivered to a buyer – which may be a retail liquor licensee – either 

through properly licensed vehicles or through the use of a licensed transporter-for-

hire.  [40 Pa. Code § 11.222].  Therefore, as a holder of a limited distillery license, 

you may transport your product without the need to obtain a transporter-for-hire 

license.  The Liquor Code provides that a liquor licensee that is permitted to 

deliver liquor may do so in its own vehicles bearing the licensee’s name, address 
and license number on each side of the vehicle in letters not smaller than two (2) 

inches in height.  [47 P.S. § 4-491(12)].   

 

If you decide to use the services of a transporter-for-hire, you may find such 

licensees on the Board’s website at www.lcb.state.pa.us.  From the “Licensees” 

link, scroll down to “Licensing Search.”  You will need to click on the “Start” 
button at the bottom of the disclaimer page.  On the next screen, search for licenses 

with an “Active” status, and then search for Transporter-for-Hire Class A or Class 

C.  These are the only types of licenses that can transport distilled spirits. 

 

Please note that sales of your distilled spirits may only occur on the licensed 

premises or at a Board-approved additional location.  The Liquor Code defines 
“sale” as “any transfer of liquor, alcohol or malt or brewed beverages for a 
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consideration.”  [47 P.S. § 1-102].  Therefore, if a retail licensee places an order 

for product that you receive on the licensed premises, and you receive payment 

with the order, that is considered a sale, even though the buyer does not yet have 
receipt of the purchased product. 
 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 
REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours,  

 
 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, 
         Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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