
 

 

 

 

August 1, 2014    Telephone:  (717) 783-9454 
FAX:  (717) 787-8820 

 

Dijana Kristo 

Compliance & Trademark Specialist 

The Wine Group 

4596 South Tracy Boulevard 
Tracy, CA  95377 

 

RE: Money-Back Guarantee Program 

 

Dear Ms. Kristo: 

 
ISSUE:  This correspondence is in response to your e-mail forwarded to this office 

on July 15, 2014, wherein you inquire as to whether it is permissible for a winery 

to offer a money-back guarantee on wine sold in Pennsylvania.  You explain that, 

under the money-back guarantee program that is being contemplated, customers 

would only be entitled to a monetary refund if they are dissatisfied with the wine 

and they mail in a money-back request form to the supplier. 
 

OPINION:  Please be advised that it is unlawful for any licensee, or its servants, 

agents or employees, to offer, pay, make or allow, or to solicit or receive, any 

allowance or rebate, refunds or concessions, whether in the form of money or 

otherwise, to induce directly the purchase of liquor or malt or brewed 

beverages.  [47 P.S. 4-493(22)].  However, this office has historically allowed an 
exception for a refund policy associated with a product satisfaction guarantee 

program.  The Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) generally views a 

consumer satisfaction, money-back guarantee program as one that uses terms such 

as:  satisfaction guaranteed, completely satisfied, and the requirement to express a 

reason for the dissatisfaction.  There generally would not be a requirement to 

obtain approval from the Board, and neither the Liquor Code nor the Board’s 
Regulations impose any specific requirements regarding the method of refunding 

the product. 

  

Moreover, please be advised that it is also unlawful for any licensee, the Board, or 

any manufacturer, or any employee or agent of the same, to offer to give anything 
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of value or to solicit or receive anything of value as a premium or present to induce 

directly the purchase of liquor or malt or brewed beverages, or to offer or give to 

trade or consumer buyers any prize, premium, gift or other inducement to purchase 
liquor or malt or brewed beverages.  [47 P.S. § 4-493(24)(i)].  However, 

manufacturers and their agents are permitted to offer and honor coupons which 

offer monetary rebates on purchases of wines and spirits through the Board’s Wine 

and Spirits stores or on purchases of malt or brewed beverages through distributors 

or importing distributors.  [Id.].  A rebate of the full purchase price (excepting 

taxes) is allowable.   
  

Point-of-sale (“POS”) material associated with rebate offers intended for use in the 

Board’s Wine and Spirits stores must be pre-approved by the Board’s Bureau of 

Product Selection.  The total cost of all POS advertising material relating to any 

one (1) brand of any one (1) manufacturer at any one (1) time may not exceed 

three hundred dollars ($300.00) on a retail licensed premises.  [47 P.S. § 4-
493(20)(i)].   

   

It appears that while the program that you are contemplating contains elements of 

both a product satisfaction or money-back guarantee program and a rebate 

program, it would ultimately comply with the applicable provisions of the Liquor 

Code and would be permissible for use within Pennsylvania.  Nevertheless, to the 
extent that you are planning to use POS materials relative to the program, you will 

still need to obtain approval from the Bureau of Product Selection for such POS 

materials. 

  

Additionally, although the program that you are contemplating would be 

permissible under Pennsylvania law, you may wish to consult the U.S. Department 
of the Treasury, Alcohol, Tobacco, Tax & Trade Bureau (“TTB”), or visit its 

website at www.ttb.gov/, for clarification on whether and under what 

circumstances programs such as the one that you are contemplating are permissible 

under federal law.  [See 27 C.F.R. Part 11].   

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 
DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

http://www.ttb.gov/
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BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 
Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
  

cc: Pennsylvania State Police,  

  Bureau of Liquor Control Enforcement 

Dale Horst, Interim Director of Marketing 

Michelle Bonsick, Bureau of Marketing Communications,  

  Branding & Design 
Pamela Bernd, Bureau of Product Selection  
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