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August 20, 2014 Telephone:  (717) 783-9454 

 FAX:  (717) 787-8820 

 
Kameron Ziegler, CPP 

Tax & Licensing Manager 

RE:  Off Premises Catering Permit   
 

Dear Mr./Ms. Ziegler: 
 

ISSUE:   This office is in receipt of your e-mail, dated July 21, 2014, wherein you 
inquire whether a holder of a public venue license is able to obtain an off-premises 

catering permit (“OPCP”), referencing section 406(f) of the Liquor Code.  You 

indicate that Public Venue Liquor License No. PV-142 operates as a 

concessionaire at California University.  The university intends to hold events for 

alumni prior to home football games near its football stadium, which is 

approximately eight (8) miles from the licensed premises.  You inquire whether an 
OPCP application is appropriate or if the university would have to apply for a 

special occasion permit (“SOP”). 

 

Records maintained by the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate 

that AVI Food Systems, Inc. holds Public Venue Liquor License No. PV-142 (LID 

65616) for premises located at 250 University Avenue, California, Pennsylvania. 
 

OPINION:  As you are aware, certain licensees may obtain an OPCP, which allows 

a permittee to hold a “catered function” off its licensed premises and on otherwise 

unlicensed premises.  [47 P.S. §§ 4-406(f), 4-442(f)].  Holders of public venue 

licenses are within the designated licensees who may apply for an OPCP.  Please 

be advised that the use of the OPCP is subject to the restrictions found in section 
412(f) of the Liquor Code.  Generally, such sales are restricted to “one hour before, 

during and one hour after any athletic performance” with additional time 

restrictions applicable to Sundays and Mondays, [47 P.S. § 4-412(f)(1)]; sales of 

alcoholic beverages are limited to malt and brewed beverages in shatterproof 

containers.  [47 P.S. § 4-412(f)(2)]. 

 
Should you have any additional questions, do not hesitate to contact this office. 
 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 
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OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 
REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 
 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 
 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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