
 
 
 

October 21, 2014   
 

 

Zahi Elhaj 

222 West Beaver Avenue 

State College, PA 16801-4835 

 

 RE:  State College Advertising 

 

Dear Sir/Madam: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail correspondence of September 16, 

2014, wherein you ask  if a “happy hour sign” that does not  mention prices may  
be posted outside your licensed establishment within three hundred (300) feet of a 

church. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) provide that Tussey 

Building Inc. and Chrome Lounge, LLC, holds Restaurant Liquor License No. R-

19808 (LID 67488) for the premises located at 222 West Beaver Avenue, State 
College, Pennsylvania. 

 

OPINION: Section 498 of the Liquor Code provides that licensees are permitted to 

advertise their products and prices subject to certain limitations.  [47 P.S. § 4-

498(a)].  The term “advertisement” includes advertising of alcoholic beverages 

through the medium of outdoor advertisement.  [47 P.S. § 4-498(g)].  Under 
section 498(b), advertisement of price shall not contain any statement that is false, 

deceptive or misleading; any statement that is disparaging of the products of a 

competitor; or any statement referring to monetary comparison between 

brands.  [47 P.S. § 4-498(b)(1)-(2)].  Furthermore, the entity responsible for the 

advertisement must be clearly identified in the advertisement, and the 

advertisement cannot be obscene.  [47 P.S. § 4-498(e)(1) and (6)].  Finally, no print 
advertisement of alcoholic beverages shall be permitted within three hundred (300) 

feet of any church, school, or public playground.  [47 P.S. § 4-498(e)(3)]. 

 

Therefore, it would not be permissible to place a “happy hour sign” outside of the 

licensed premises within three hundred (300) feet of the church.  This prohibition 
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shall not preclude any point of sale advertisement, menus or other print 

advertisement regarding alcoholic beverages inside the licensed premises 

 
Should you have any further questions or concerns, please do not hesitate to again 

contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 
ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 
Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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