
 

 

 
 

November 19, 2014          

 

 

Carissa Catullo 

          RE:  Adjoining Pizzeria and Extended Hours Permit 

 

Dear Ms. Catullo: 

  

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent on October 9, 2014, wherein you 

ask whether your licensed club would be permitted to rent out currently unused 

space on the top floor of the club’s building to a local pizzeria.  You advise that the 
only interior connection to the pizzeria from your club would be a window, 

through which orders for pizzeria food by club members would be placed and 

served.  You further advise that there would be no interior door access between the 

club and the pizzeria, and the pizzeria would have its own publicly accessible 

entrance and exit.  The pizzeria would also handle all of its own monetary 

exchanges for its sales.   
 

Your second inquiry concerns an extended hours permit, wherein you ask for 

general information and ask if the extended hours permit can be used on a regular 

basis, or is limited to six (6) non-consecutive days per calendar year. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 
American Hungarian Social Association, of Munhall, Pennsylvania, holds Club 

Liquor License No. C-701 (LID 679) for the premises located at 936 East 8th 

Avenue, Munhall, Pennsylvania.   

 

OPINION:  Section 3.52 of the Board’s Regulations prohibits a licensee from 

operating or permitting other persons to operate another business on the licensed 
premises.  [40 Pa. Code § 3.52(a), (c)].  In addition, the licensed premises cannot 

have an inside passage or communication to or with any other business conducted 

by the licensee or other persons except as approved by the Board.  [40 Pa. Code § 

3.52(b)].  

 

Section 3.53 of the Board’s Regulations provides that “[w]here the Board has 
approved the operation of another business which has an inside passage or 
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communication to or with the licensed premises, storage and sales of liquor and 

malt or brewed beverages shall be confined strictly to the premises covered by the 

license.”  [40 Pa. Code § 3.53].  Further, section 3.54 of the Board’s Regulations 
provides that “[w]here the Board has approved the operation of another business 

which has an inside passage or communication to or with the licensed premises, 

the extent of the licensed area shall be clearly indicated by a permanent partition at 

least 4 feet in height.”  [40 Pa. Code § 3.54].  Pursuant to section 468(e) of the 

Liquor Code, the Board is not permitted to approve an interior connection that is 

greater than ten (10) feet wide between a licensed business and another business.  
[47 P.S. § 4-468]. 

 

Your request is being forwarded to the Bureau of Licensing for further processing. 

 

Regarding your second inquiry, as you are likely aware, organizations which hold 

club liquor licenses may be open for the sale of liquor and malt or brewed 
beverages daily from 7:00 a.m. until 3:00 a.m. the following day.  [47 P.S. § 4-

406(a)].  No club licensee may sell liquor or malt or brewed beverages between the 

hours of 3:00 a.m. and 7:00 a.m. on any day.  [Id.].  Patrons are required to leave 

that part of the premises habitually used for the serving of liquor or malt or brewed 

beverages not later than one-half (½) hour after the time the licensee is required to 

cease serving alcohol.  [47 P.S. § 4-499(a)]. 
  

The Board may issue to a club an extended hours food permit, which would allow 

a club to remain open during those hours it would normally be closed, i.e., 3:00 

a.m. until 7:00 a.m., for six (6) total days during the two (2)-year term of its 

license.  [47 P.S. § 4-499(b.1)(emphasis added)].  Thus, patrons must vacate a 

club’s premises by 3:30 a.m., unless it is one (1) of the six (6) days during the two 
(2)-year licensing period for which a club may hold an extended hours food permit.  

Note that the extended hours food permit allows a club to sell only food and non-

alcoholic beverages.  [Id.].  No alcohol sales of any kind may occur during those 

extended hours.   

  

You may obtain an application for an extended hours food permit online at 
www.lcb.state.pa.us, by clicking on “For Licensees,” then “Applications and 

Forms,” and finally selecting PLCB Form 318, “Application for Sunday 

Sales/Amusement Permit/Extended Hours Food License.”  For additional 

information, you may contact the Bureau of Licensing at (717) 783-8250.  

 

Please do not hesitate to contact this office if you have any additional questions. 

http://www.lcb.state.pa.us/
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 
OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO  

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD.  
 

Very truly yours, 

 

   

  

FAITH S. DIEHL 
CHIEF COUNSEL 

 

cc:      Pennsylvania State Police, 

                   Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

          Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 
          Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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