
 

 

 
December 5, 2014 
 
 
Mr. Peter Gaeth 
13388 Leslie Road 
Meadville, Pennsylvania 16335-8038 

E:  Shipping Beer Out-of-State 
 
Dear Mr. Gaeth: 
 
ISSUE:  This is in response to your e-mail of October 7, 2014, wherein you ask if a 
restaurant licensee can ship a six (6)-pack of craft beer to out-of-state customers from 
the licensed premises. 
 
Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) records indicate that Bayfront Brewing 
Co, t/a Roff School, holds Restaurant Liquor License No. R-19563 (LID 60261) for 
use by it at premises located at 13388 Leslie Road, Meadville, PA 16335-8038.  
 
OPINION:  The Liquor Code limits your ability to sell beer for off premises 
consumption to no more than one hundred ninety-two (192) ounces.  [47, P.S. § 4-
407]. Further, your license does not authorize you to transport someone else’s beer.  
Only the holder of a transporter-for-hire license may transport beer within 
Pennsylvania. [47 P.S. § 5-501]. 
 
Section 501 of the Liquor Code requires a license issued by the Board in order to 
transport-for-hire any alcoholic beverages within the Commonwealth.  [47 P.S. § 5-
501].  There are three (3) types of transporter-for-hire licenses issued by the 
Board.  [40 Pa. Code § 9.11].  The transporter-for-hire Class A license authorizes the 
holder to engage in the commercial transportation of liquor, malt or brewed beverages 
or alcohol to or from points located in the Commonwealth.  [40 Pa. Code § 9.1].  A 
transporter-for-hire Class B license allows the holder to engage in the commercial 
transportation of malt or brewed beverages only to or from points located in 
Commonwealth. [Id.].  A transporter-for-hire Class C license is a fleet license that 
authorizes the holder to engage in the commercial transportation of liquor parcels 
within the Commonwealth. [Id.]. A licensee may not transport both malt or brewed 
beverages and a commodity that is hawked or peddled by the licensee in the same 
vehicle at the same time.   [40 Pa. Code § 9.92(b)].  While a licensed transporter-for-
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hire would be permitted to charge for delivery services, it would not be permitted to 
sell any alcoholic beverages. 
 
After consultation with the Director of Licensing and Director of Regulatory Affairs, 
this office has confirmed that retail licensees, such as restaurant liquor licensees, hotel 
liquor licensees, and eating place malt beverage licensees, may obtain a transporter-
for-hire license to transport a third party’s alcohol.   
 
Please note that exporting beer from Pennsylvania to another state would require 
compliance with the requirements of that state.  You should contact the appropriate 
liquor regulatory agency in the receiving state before you attempt to send shipments 
of beer there.  You also may wish to contact the United States Alcohol and Tobacco 
Tax and Trade Bureau at the following web address:  http://www.ttb.treas.gov. 
 
Should you have any further questions or concerns, please do not hesitate to again 
contact this office. 
 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 
HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 
CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS 
ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN 
ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE 
LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT 
TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR 
CONTROL BOARD. 
 
Very truly yours, 
 
 
 
FAITH S. DIEHL 
CHIEF COUNSEL 
 
cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  
 Jerry Waters, Sr., Director of Regulatory Affairs 
 Tisha Albert, Director of Licensing 
 Jeff Lawrence, Assistant Director of Licensing 
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