
December 23, 2014  

 

 
Jaron Shimmel 

General Manager 

Shrewsbury Beer & Soda 

537 South Main Street 

Shrewsbury, PA 17361 

VIA FAX: 717-235-3372
 

 RE:  Distributor Drive-Through Sales 

 

Dear Mr. Shimmel: 

 

ISSUE:  This correspondence is in response to your letter which was received on 
November 5, 2014, wherein you explain that your business currently holds a 

distributor license but is considering the possibility of moving and operating as a 

drive-through distributorship.  Accordingly, you ask whether it would be legal for 

your business to operate as a drive-through distributorship in Pennsylvania. 

 

The Pennsylvania Liquor Control Board’s (“Board”) records indicate that Holman 
Thomas LLC, t/a Shrewsbury Beer & Soda, holds Distributor License No. D-2574 

(LID 56865) for use at the premises located at 537 South Main Street, Shrewsbury, 

Pennsylvania. 

 

OPINION:  Section 441(c) of the Liquor Code provides that no distributor may 

maintain or operate any place where sales are made other than that for which the 
license is granted.  [47 P.S. § 4-441(c)].  Moreover, section 9.95(a) of the Board’s 

Regulations requires that sales of malt or brewed beverages may not be made at 

any place except those on which the principal office or place of business of a 

licensee is maintained, and delivery may only be made from the licensed premises 

of the distributor.  [40 Pa. Code § 9.95(a)]. 

 
While neither the Liquor Code nor the Board’s Regulations specifically permit or 

prohibit drive-through sales from a licensed distributorship, the Commonwealth 

Court’s decision in Pennsylvania Liquor Control Board v. Burrell Food Systems, 

Inc., 508 A.2d 1308 (Pa. Cmwlth. 1986), affirmed the Board’s policy of refusing 



Jaron Shimmel 

December 23, 2014 

Page 2 

 
 

drive-through sales.  However, the reason for refusing drive-through sales, in 

nearly all cases, was that the actual sale of the malt or brewed beverages would be 

taking place off the licensed part of the premises, an act which is clearly prohibited 

by the laws previously discussed above.  Any areas located outside the windows, 

doors, loading dock, or in the parking lot of licensed premises are typically not 
considered part of the licensed premises.  If a drive-through area were to be 

contained entirely within the licensed premises, then sales of malt or brewed 

beverages from that area would be permissible.   

 

Therefore, if your intention is to create a place in which customers can make 

purchases of malt or brewed beverages without ever leaving their vehicles, you 
would be required to have the area which customers are driving through with their 

vehicles included as part of the licensed premises.  If, on the other hand, your 

intention is to use a drive-through area solely for the purposes of delivering malt or 

brewed beverages to customers after they have already purchased those products 

inside the licensed premises, and no sales actually take place in the drive through 

area, there is nothing that would require the drive-through area to be licensed under 
this scenario. 

 

Should your business remain at its current location, you would need to file an 

“Application for Extension to Cover Additional Premises” in order to have any 

new areas added to the licensed premises.  However, if you are planning to move 

the location of your business to a new location altogether, then you could simply 
designate all of the areas that you are seeking to have licensed, including a drive-

through area, during the license transfer process.  You may obtain the necessary 

forms by contacting the Board’s Bureau of Licensing at 717-783-8250 or by 

visiting the Board’s website, www.lcb.state.pa.us, placing your cursor over 

“Licensees,” followed by “Applications/Forms Overview,” selecting “Forms,” and 

then choosing the appropriate form from the list. 
 

Should you have any additional questions regarding this matter, the Liquor Code, 

or the Board’s Regulations, please do not hesitate to again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 
OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

http://www.lcb.state.pa.us/
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REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 
 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 
cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

  Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

  Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 

  

LCB Advisory Opinion No. 14-630 
 

 
 


