
December 24, 2014 

 

 
Moss Clark 

 

RE:  Owning a Distillery and a Brewery 
 

Dear Mr. Clark: 

ISSUE:  Your e-mail of November 13, 2014 asks whether or not you can own a 

distillery and a brewery concurrently.  You state that this is a follow-up to a 

previous phone call with this office.  Specifically, you state that you hold a forty 

percent (40%) stake in a limited liability company (“LLC”) that runs a distillery, 

but you wish to start a brewery under a different legal entity. 

 
Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 

Allegheny Distilling, LLC holds Limited Distillery License No. AL-12 (LID 

68231) for use by it at premises located at 3212A Smallman Street, Pittsburgh, 

Pennsylvania. 

 

OPINION:  A limited distillery license and a brewery license are both 
manufacturing licenses.  While the general rule in section 438(c) of the Liquor 

Code [47 P.S. § 4-438(c)] is that no person shall possess more than one (1) class of 

license, there is nothing in the Liquor Code or Board’s Regulations prohibiting an 

entity from holding multiple licenses, provided such licenses are of the same class.  

Therefore, it would be permissible for you to be involved in the ownership of a 

limited distillery and a brewery company concurrently. 
  

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 
REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours,  

 
 



Moss Clark 
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FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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