
 

February 3, 2015  

  

Anthony M. Brichta 

County Seats Spirits LLC 
    

RE:  Taxation of Spirits Sold to Licensees by Limited Distillery 

 

Dear Mr. Brichta: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail dated January 19, 2015, which was 
forwarded to this office for handling.  You ask for confirmation of your 

understanding of the following as it pertains to your sale of spirits to other 

licensees: 

 

1. All sales from Pennsylvania limited distilleries to liquor 

licensees require only the collection of a six percent (6%) sales tax 
and not the eighteen percent (18%) sales tax [sic]. 

2. A liquor licensee, once sold liquor directly from a Pennsylvania 

limited distillery, along with the six percent (6%) tax, is not liable to 

the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) or anyone else for 

the eighteen percent (18%) tax.  

 
Board records indicate that County Seat Spirits LLC holds Limited Distillery 

License No. AL-31 (LID 70105) for use at the premises located at 905 Harrison 

Street, Suite 128, Allentown, Pennsylvania.   

 

OPINION:  As you may know, a limited distillery license allows the holder to 

produce not more than one hundred thousand (100,000) gallons of distilled liquor 
per year.  [47 P.S. § 5-505.4].  Limited distilleries can manufacture and sell bottled 

liquor produced on the licensed premises to the Board, to licensees, and to the 

public between 9:00 a.m. and 11:00 p.m., operate and maintain up to two (2) 

Board-approved, additional satellite locations, apply for and hold a restaurant, 

hotel, or eating place retail dispenser license to sell alcoholic beverages for on-

premises consumption at the licensed distillery premises, sell food and liquor for 
consumption on or off the licensed premises, and offer on-premises tastings.  [Id.]. 

 

Section 795 of the Liquor Code directs the payment of an eighteen percent (18%) 

emergency state tax on all alcohol sold by the Board at its stores. [47 P.S. § 795].  
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Therefore, licensees that purchase your products directly from you and then 

lawfully re-sell them to patrons are not required to collect this tax.   

 

On the issue of Pennsylvania’s six percent (6%) sales tax, please contact the 
Pennsylvania Department of Revenue at 717-783-9360 as that agency is 

responsible for the oversight of sales taxes.   

 

Should you have any additional questions, do not hesitate to contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 
DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 
PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD.            

           

Very truly yours,  

  

 

FAITH S. DIEHL 
CHIEF COUNSEL 

  

cc:      Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

          Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

          Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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