
 

 

 
February 23, 2015 

 

 

Danielle Notarmuzi 

Skene Law Firm, P.C. 

2614 Route 516 
Old Bridge, NJ 08857 

 

 

RE:   Public Venue Concessionaire  
  

Dear Ms. Notarmuzi: 
 

ISSUE:  This office is in receipt of your email of February 2, 2015, wherein you 

advise that your law firm represents a concessionaire licensed to sell alcohol at a 

sports facility.  It is assumed by “sports facility” you are describing a “public 

venue” license.   

 
You state that your firm’s client occasionally uses volunteers from non-profits to 

assist in serving food or beverages.  You inquire if the donation the non-profit 

group receives can be wholly or partially based on the revenue received from the 

sale of alcoholic beverages and, if so, whether there is a percentage limit. 

 

OPINION:  There is nothing in the Liquor Code or the Pennsylvania Liquor 
Control Board’s Regulations that precludes a licensee from donating a percentage 

of the proceeds it receives from the sale of alcohol to a charity, so long as that 

entity does not have an unlawful pecuniary interest in the liquor license as a 

result.  The Liquor Code prohibits anyone other than the licensee from having a 

pecuniary interest in the licensed business.  [47 P.S. § 4-404].  Section 1.1 of the 

Board’s Regulations defines a pecuniary interest as follows: 
 

Pecuniary interest – an interest that sounds in the 

attributes of proprietorship.  There is a rebuttable 

presumption of a pecuniary interest where a person 

receives ten percent (10%) or more of the proceeds of the 

licensed business or where control is exercised by: 
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(a) Employing a majority of the employees of the 

licensee; 

 
(b) Independently making day-to-day decisions 

about the operation of the business; or 

 

(c) Having final authority to decide how the 

licensed business is conducted. 

  

[40 Pa. Code § 1.1].   
  

So long as an unlawful pecuniary interest is not granted to a charity as a result of 

this donation, a contribution based on the percentage of overall sales would be 

permissible.  

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 

 

Very truly yours, 

 

 
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 
    Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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