
February 23, 2015                               

               

Michael Moll 
Operations Manager 

Molly Pitcher Brewing Company 

10 East South Street 

Carlisle, PA 17013-3426 

RE:  Growler Questions 

 
Dear Mr. Moll: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail inquiry of January 21, 2015, in which 

you ask whether growlers with screw-on lids must have any additional sealing, 

such as shrink wrap or tape, to qualify as a sealed container.  You also ask whether 

you are permitted to fill growlers that have branding of other breweries. 
 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that you are 

a partner in Molly Pitcher Brewing Company, which holds Brewery License No. 

G-531 (LID 69203) and Brewery Pub License No. GP-531 (LID 69206) for use by 

it at premises located at 10 East South Street, Carlisle, Pennsylvania. 

 
OPINION:  Please be advised that because you are permitted to refill growlers 

that bear the label of another brewery.  Pursuant to section 440 of the Liquor Code, 

a licensed brewery may sell its malt or brewed beverages, in any container or 

package of any volume, to individuals for off-premises consumption.  [47 P.S. § 4-

440]. 

 
Please be further advised that the Liquor Code and Board’s Regulations do not 

require growlers to be sealed or have any additional sealing, since these types of 

containers are inherently intended to be used repeatedly and not simply 

manufacturer-sealed and opened once.   Since the concept of “open container law” 

violations falls into the jurisdiction of Crimes Code and/or municipal code 

enforcement, you should contact your local law enforcement and/or local 
municipality with this question and to determine if your municipality has any 

applicable open container ordinances.   

 

Should you have any further questions or concerns regarding this matter, please do 

not hesitate to contact this office. 
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 
OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 
  

Very truly yours, 

  

  

 

 
FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc:     Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

       Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

       Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 
       Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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