
 

 

 

 

 

February 23, 2015  
  

 

Mark Koutavas 

Boniko Corporation 

820 Amity Street 

Homestead, PA 15120-1551 
 

           RE:   Questions Regarding Delivery of Pizza and Beer 

  

Dear Mr. Koutavas: 

  

ISSUE:   This office is in receipt of your e-mail dated January 12, 2015 wherein 
you pose a hypothetical scenario and ask several follow-up questions concerning 

the rules for delivery of beer.  According to your scenario, three (3) orders for 

delivery from your restaurant are to be delivered to the same neighborhood.  Order 

number one (1) and order number two (2) are orders for food only, to be paid for 

with cash at the time the food is delivered to the customers.  Order number three 

(3) is an order for food and beer, and has been paid for by credit card over the 
phone.  All three (3) orders are being sent out for delivery with the same delivery 

person in the “company vehicle” that bears the required signage. 

 

You first ask if you are permitted to use magnetic signage to satisfy the legal 

requirements for signage of vehicles transporting alcohol.  You next inquire 

whether, under your scenario, the delivery driver can deliver order number three 
(3) (the food and beer order) first, and then remove the magnetic signage to deliver 

orders one (1) and two (2) (the food-only orders). If magnetic signage is not 

permitted, you ask if the delivery driver would be permitted to cover the signage 

when delivering orders one (1) and two (2).  Finally, you ask whether, when using 

the vehicle exclusively for delivering food orders that do not contain alcohol, 

drivers are permitted to obscure the vehicle’s signage. 
 

Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) records indicate that Boniko 

Corporation (“Boniko”) holds Restaurant Liquor License No. R-13464 (LID 

67584) for use by it at premises located at 820 Amity Street, Homestead, 
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Pennsylvania.  Board records further reflect that you are the Board-approved 

manager/steward for the licensee. 

 
OPINION:   As you know, a retail license does not authorize the licensee to deliver 

alcohol.  Section 501 of the Liquor Code requires a license issued by the Board in 

order to transport-for-hire any alcoholic beverages within the Commonwealth.  [47 

P.S. § 5-501].   Therefore, if a retail licensee wants to deliver alcohol for off-

premises consumption, the retail licensee must also acquire a transporter-for-hire 

license.  There is nothing in the Liquor Code that prohibits a retail licensee from 
applying for or holding a transporter-for-hire license.  However, be advised that it 

is the Board’s Bureau of Licensing (“Licensing”) initially, and the three (3)-

member Board ultimately, that decide whether to grant a particular license 

application.    

 
There are three (3) types of transporter-for-hire licenses issued by the Board.  The 
Transporter-for-Hire Class A license, the license you hold, authorizes the holder to 
engage in the commercial transportation of liquor, malt or brewed beverages or 
alcohol to or from points located in the Commonwealth.  A Transporter-for-Hire Class 
B license allows the holder to engage in the commercial transportation of malt or 
brewed beverages only to or from points located in the Commonwealth.  A 
Transporter-for-Hire Class C license is a fleet license that authorizes the holder to 
engage in the commercial transportation of liquor parcels within the 
Commonwealth.  [40 Pa. Code § 9.11]. 
 

You seem to be aware that if you obtain a transporter-for-hire license, you would 

be permitted to transport beer to a customer’s home provided that the sale was 

completed on the licensed premises before the delivery occurs.  [47 P.S. §§ 1-102; 

4-401(a); 4-492(2)-(4)].   It would not be permissible for the customer to pay the 

delivery person for alcohol, as that would clearly be a sale occurring off of the 
licensed premises.  Please note that customers may tip the delivery person if they 

so choose, since tipping is optional and is not considered the off-premises sale of 

alcohol. 

 

To answer your first question, this office has historically approved the use of 

magnetic signs that otherwise meet all requirements of the Liquor Code and 
Board’s Regulations pertaining to vehicle identification.  [47 P.S.  §§ 4-491(12), 4-

492(9); 40 Pa. Code § 9.22].  Thus, you may use magnetic signs on the company 

vehicle. 
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Your scenario and questions that follow concerning multiple deliveries and 

removing, obscuring or covering the required signage on the vehicle seem to allude 
to the Board’s regulation that prohibits a transporter-for-hire from transporting 

both malt or brewed beverages and a commodity that is hawked or peddled in the 

same vehicle at the same time.  [40 Pa. Code § 9.92(b)].   

 

While this section would prohibit the delivery of beer in a vehicle that is being 

used as a “food truck” (i.e. a vehicle which is used for off-premises sales of food 
initiated from the truck), it would be permissible to use a single vehicle to deliver 

beer and food items ordered from the licensed premises, even if payment of the 

food items does not occur until the item is delivered. 

 

If you choose to obtain a transporter-for-hire license, you should also familiarize 

yourself with the following other provisions of the Board’s Regulations:  section 
9.13, dealing with records and reports for transporters-for-hire [40 Pa. Code § 

9.13]; section 9.21, dealing with identification of cargo [40 Pa. Code § 9.21]; 

section 9.28, dealing with use of vehicles [40 Pa. Code § 9.28]; and section 9.92, 

dealing with transport vehicle restrictions [40 Pa. Code § 9.92].  Please be advised 

that the Board’s Regulations are available through the Board’s website, 

www.lcb.state.pa.us, by placing your cursor over the link for “Legal” located at the 
top of the main page, selecting the links for “Board Regulations” and then 

navigating the pages that follow to find the applicable sections. 

 

Please keep in mind that section 493(1) of the Liquor Code makes it unlawful to 

sell, furnish, or give any alcoholic beverages to any person who is visibly 

intoxicated or a minor.  [47 P.S. § 4-493(1)].  Section 493(1) also makes it 
unlawful to permit any alcoholic beverages to be sold, furnished, or given to any 

person who is visibly intoxicated or a minor.  [47 P.S. § 4-493(1) (emphasis 

added)].  Finally, because of certain provisions of the Pennsylvania Crimes Code, 

drivers and deliverers of alcoholic beverages must be at least twenty-one (21) years 

of age. 

 
Please do not hesitate to contact this office should you have additional questions. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

http://www.lcb.state.pa.us/
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ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

 

    
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police,  

Bureau of Liquor Control Enforcement  
 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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