
 

 

 

 

 

 

 

 

February 27, 2015 

 

Deanna Force  

Re: BYOB 

 

Dear Ms. Force: 

 

ISSUE: This is in response to your e-mail of February 6, 2015, wherein you state that the 

Home Association of Goodwill Hose Company No. 4 does not have a Sunday sales 
permit and is not open on Sundays.  However, the hall is rented for private parties.  You 

inquire if private parties are permitted to bring their own alcohol (BYOB) and state that 

the fire company would not be purchasing or selling beer.  For purposes of this response, 

you, in your capacity as president, represent the licensee.   

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that the Home 
Association of Goodwill Hose Company No. 4 of Danville, Pa., Inc. holds Restaurant 

Liquor License No. R-7800 (LID 36521) for the premises located at 407 East Center 

Street, Danville, Pennsylvania.  

 

OPINION:  There is nothing in the Liquor Code or the Board’s Regulations that prohibits 

individuals from bringing their own alcohol into any establishment, whether or not the 
establishment possesses a license issued by the Board.  The fire company is, therefore, 

free to allow or disallow persons renting its premises to bring their own alcohol onto the 

premises.  However, since the local municipality in which your premises is located may 

have ordinances banning BYOBs or laws concerning BYOBs or open containers of 

alcohol, you may wish to contact your local municipality regarding the same.  Also, it is 

advisable for individuals that do bring alcohol on the premises to have the appropriate 
receipts from the purchase of such alcohol as evidence that the alcohol was purchased 

from a source other than your restaurant.  Please be advised that, even when BYOB 

activities are occurring, your establishment remains responsible for ensuring that alcohol 

is not furnished or given to minors or visibly intoxicated persons, and failure to do so 

may result in a citation for violating section 493(1) of the Liquor Code.  [47 P.S. § 4-

493(1)]. 
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Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 
CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 
Very truly yours,  

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 
 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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