
 

 

 
March 26, 2015 

 

 

Paul “Skip” Concowich 

Director of Safety & Security 

Sonesta Hotel Philadelphia 

E: BYOB 

 

Dear Mr. Concowich: 

 

ISSUE: Your correspondence of February 17, 2015 states that you have a client 

who would like to book an event for two hundred thirty (230) or more persons and 
would like to bring in the client’s own alcohol, specifically wine.  You inquire 

whether this would be permitted pursuant to your hotel liquor license. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that 

Cambridge TRS, Inc. and Sonesta International Hotels Corporation (“Sonesta”) 

holds Hotel Liquor License No. H-6333 (LID 66729) for use by it at premises 
located at 1800 Market Street, Philadelphia, Pennsylvania.  Sonesta also holds a 

valid Sunday sales permit. 

 

OPINION: There is nothing in the Liquor Code or the Board’s Regulations that 

prohibits individuals from bringing their own alcohol (“BYOB”) into any 

establishment, whether or not the establishment possesses a license issued by the 
Board.  Some local municipalities may have ordinances banning BYOBs or laws 

concerning BYOBs or open containers of alcohol; therefore, you may wish to 

contact your local municipality regarding the same.  Also, it is advisable for 

individuals that do bring alcohol on the premises to have the appropriate receipts 

from the purchase of such alcohol as evidence that the alcohol was lawfully 

acquired.  Possession of unlawfully acquired alcohol is a violation of the Liquor 
Code and Licensees can be cited for any violation that occurs on the licensed 

premises.  Please be advised that, even when BYOB activities are occurring, your 

establishment remains responsible for ensuring that alcohol is not furnished or 

given to minors or visibly intoxicated persons, and failure to do so may result in a 

citation for violating section 493(1) of the Liquor Code.  [47 P.S. § 4-493(1)].  

Your establishment may choose to prohibit this activity if it wishes, so long as it 
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does not do so for a reason that would be prohibited under the Human Relations 

Act, such as race or gender. 

 
Licensees may permit the consumption of alcoholic beverages on their licensed 

premises only during hours when they are permitted to serve alcoholic beverages.  

Pennsylvania Liquor Control Bd. v. Mignogna, 120 Pa. Cmwlth. 405, 548 A.2d 

689 (1988); Pennsylvania Liquor Control Bd. v. Buffalo Tavern, Inc., 118 Pa. 

Cmwlth. 306, 544 A.2d 1125 (1988).  

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 
 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 
 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 

 

LCB Advisory Opinion No. 15-109 


