
 

 

 

 

March 24, 2015  
  

Paola Lambert 

 

           RE:   Follow Up Questions Regarding Transporter-for-Hire License 

  

Dear Ms. Lambert: 
  

ISSUE:   This is in response to your e-mail dated February 24, 2015, in which you 

ask follow up questions to the Advisory Opinion No. 15-059 dated February 23, 

2015.  Specifically, you ask for further clarification of the legality of using your 

employees’ vehicles for food and/or beer delivery.  You also ask for confirmation 

that your proposed magnetic vehicle identification placard meets all legal 
requirements.   

 

Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) records indicate that Camillo 

Ciaravino, trading as Camillo’s Italian Restaurant, currently holds Restaurant 

Liquor License No. R-19102 (LID 47690) for use by it at premises located at 264 

Greenwich Street, Kutztown, Pennsylvania.  You are the Board-approved 
manager/steward for this licensee.  Additionally, Board records indicate that the 

same entity has been granted Transporter-for-Hire Class B License No. IB-4382 

(LID 70969), with the same address and other identifying information as the 

restaurant licensee.   

 

OPINION:   As was previously stated, pursuant to section 9.28(a) of the Board’s 
Regulations, a licensed transporter-for-hire of any class must either own or lease its 

vehicles, or must have an employment or contractor relationship with the owner of 

the vehicle.  [40 Pa. Code § 9.28(a)].  If the vehicle is not owned or leased directly 

by the license holder, then some written evidence of the employment of or contract 

with the owner of the vehicle should be maintained as part of the licensee’s 

records.  
 

In response to your first question, yes, you may use your employees’ vehicles in 

your transporter-for-hire enterprise. 

As also previously stated, section 491(12) of the Liquor Code requires each vehicle 

used in the lawful transportation of alcohol to bear the licensee’s name, address 
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and license number on each side of the vehicle in letters not smaller than two (2) 

inches in height.  [47 P.S. § 4-491(12)].  These provisions apply both to the 

transporter-for-hire licensee’s vehicles and to the vehicle of another person duly 
authorized to transport liquor within this Commonwealth.  [Id.].  This office has 

historically approved the use of magnetic signs that otherwise meet all 

requirements of the Liquor Code and Board’s Regulations pertaining to vehicle 

identification.  [47 P.S.  §§ 4-491(12), 4-492(9)].   

 

In response to your second question, the magnetic vehicle sign for which you have 
provided a photograph bears the name of the transporter-for-hire licensee, the 

address and the license number; thus, assuming the letters are the correct height, it 

appears to comply with the above-stated requirements.  It is permissible to have 

other information on the magnet, as you do, such as the telephone number and the 

LID number of the transporter-for-hire licensee.   

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

    

 
FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 
Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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