
March 27, 2015 

 

Scott D. Bowser 
Managing Partner, Director 

Mazza Vineyards, Inc. 

 

RE:  Malt Beverage Packaging – 12 Packs 

 

Dear Mr. Bowser: 
 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail and letter dated March 2, 2015, 

wherein you indicate that your company would like to prepare, at its place of 

manufacture, group packages that would contain twelve (12) individual bottle or 

cans of beer, each containing from 11.2 to 12 ounces of your product.  The total 

volume of the package would be greater than one hundred twenty-eight (128) 
ounces.  You state that the packages would be securely held together by a 

containment device made of either corrugated cardboard, plastic or paperboard, 

bound together with an adhesive as one original container.  This package would 

not be separated until purchased by the ultimate retail consumer.  You ask if you 

may sell these group packages, either directly or through a “D” or “ID”. 

 
Records maintained by the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate 

that Mazza Vineyards, Inc., t/a Swashbuckler Brewing Company, hold Brewery 

License No. G-333 (LID 62175) for premises located at 2775 Lebanon Road, 

Manheim, Pennsylvania. 

 

OPINION:  Please be advised that on March 6, 2015, this office published 
Advisory Opinion No. 2015-77 which addresses this question as posed by other 

license holders. 

 

The holder of a brewery license, also referred to as a manufacturing license, may 

sell malt or brewed beverages produced and owned by the brewery to individuals 

for off-premises consumption in containers or packages of unlimited quantity and 
of any volume.  See 47 P.S. § 4-440.  Sales to other licensees must be in one of two 

configurations; such sales must be in “case” quantities or they must be in original 
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containers containing one hundred twenty-eight (128) ounces or more.  See 47 P.S. 

§ 4-431.   

 
Similarly, licensed distributors and importing distributors are authorized to sell and 

deliver malt or brewed beverages in one of two configurations; they can sell in 

“case” quantities or they can sell in original containers, as prepared for the market 

by the manufacturer, containing one hundred twenty-eight (128) ounces or more.  

See 47 P.S. § 4-431(b). 

 
Section 102 of the Liquor Code defines a “case” as “a package prepared by the 

manufacturer for sale or distribution of twelve or more original containers totaling 

two hundred sixty-four or more fluid ounces of malt or brewed beverages 

excepting those packages containing twenty-four or more original containers each 

holding seven fluid ounces or more.”  47 P.S. § 1-102.  Twelve (12) containers, 

each holding approximately twelve (12) fluid ounces, would not meet the 
definition of a “case.”  

 

An “original container” means “all bottles, casks, kegs or other suitable containers 

that have been securely capped, sealed or corked by the manufacturer. . . .”  47 P.S. 

§ 1-102 (emphasis added).  A “container” is defined as “any receptacle, vessel or 

form of package, tank, vat, cask, barrel, drum, keg, can, bottle or conduit used or 
capable of use for holding, storing, transferring or shipment of alcohol, liquor or 

malt or brewed beverages.” [Id].   

 

As noted above, breweries are authorized to sell malt or brewed beverages to other 

licensees in “original containers” containing one hundred twenty-eight (128) 

ounces or more.  Given that the single large container of malt or brewed beverages 
which Mazza Vineyards intends to manufacture and prepare for the market consists 

of smaller containers totaling more than one hundred twenty-eight (128) ounces, 

the proposed package would constitute an “original container.”  Therefore, it 

would be permissible for Mazza Vineyards to market and sell such group package 

as an “original container” to other licensees. 

 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 
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BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 
Very truly yours,  

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  
 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 

 

LCB Advisory Opinion No. 15-121 


