
 

 

April 17, 2015 

 

 

Theresa Clark 

VIA E-MAIL:   reese7884@comcast.net 

 

 

RE:  Liquor Infusions for Sale at a Restaurant 

 

 

Dear Ms. Clark: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail of March 16, 2015, wherein you state 

that you are an employee of a restaurant/bar in Bucks County.  There is an interest 

in offering house infused vodkas and other liquors to build business and to provide 

patrons with unique, original cocktails.  The proposed process is to soak fruits, 

herbs, or vegetables in vodka, rum or some other liquor for a period of time, strain 

the liquor, and pour it into a decanter for storage and display.  You seek advice to 

ensure legal compliance.   

 
OPINION:  Section 491(10) of the Liquor Code makes it unlawful for licensees to 

fortify, adulterate, or contaminate any liquor, except as permitted by the Board’s 

Regulations, or to refill wholly or in part, with any liquid or substance whatsoever, 

any liquor bottle or other liquor container.  [47 P.S. § 4-491(10)].  Therefore, a 

licensee could not refill liquor bottles with infused spirits.    

 

However, it is permissible for infused spirits to be combined or prepared in glass 

containers or jars, such as a decanter or infusion jar, temporarily stored, and then 

served by the glass.  It is also permissible to premix a cocktail and keep it in an 

infusion jar, but the Liquor Code prohibits creating an infusion within the original 

liquor bottle or storing the infusion overnight.  
 

This office is unable to provide you with legal advice as to other issues regarding the 

infusion process, whether there is any responsibility to contact the respective liquor 

manufacturers whose brands you intend to infuse, or whether there are any applicable 

Health Code provisions associated with an infusion process.  You may want to contact 

a private attorney or your local health agency with reference to these matters.  
 

 

mailto:reese7884@comcast.net


Theresa Clark 

April 17, 2015 
Page 2 

 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 
 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or 

the Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

 

Very truly yours,  

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 
cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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