
May 13, 2015  
 
Jason Kowerski 
Assistant General Manager 
Federal Taphouse Lancaster 
 

RE: Growler Sales 
 
Dear Mr. Kowerski: 
 
ISSUE:  This correspondence is in response to your e-mail sent April 27, 2015, 
wherein you raise several questions regarding the sale of beer in growlers by 
restaurant liquor licensees.  You first ask whether a restaurant liquor licensee is 
permitted to fill a growler with any type of beer, even when the growler presented by 
a customer to be filled bears the label for a different type of beer.  As an example, you 
ask whether it would be permissible for your restaurant liquor licensed establishment 
to fill a growler with Spring House Beer, when the growler presented by the customer 
bears a label from Troegs.  You also ask whether there is any label or sticker that your 
restaurant liquor licensed establishment must affix to a growler, once it has been filled 
with beer. 
 
The Pennsylvania Liquor Control Board’s (“Board”) records reflect that 201 North 
Queen Street Associates, LLC, t/a Federal Taphouse, holds Restaurant Liquor License 
No. R-10050 (LID 66508) for use at the premises located at 201 North Queen Street, 
Lancaster, Pennsylvania. 
 
OPINION:  As you already appear to be aware, holders of restaurant liquor licenses 
may sell beer for off-premises consumption if limited to one hundred ninety-two (192) 
fluid ounces in a single sale.  [47 P.S. § 4-407(a)].  Further, a restaurant liquor 
licensee may sell such beer in either open or closed containers, as long as the 
municipality in which the licensee is located does not have an ordinance restricting 
open containers in public places.  [Id.]. 
 
With respect to your first question, there is nothing in the Liquor Code or the Board’s 
Regulations that would prohibit a restaurant liquor licensee from filling a growler 
which bears a label for a particular type or brand of beer with a different type or brand 
of beer.  Thus, in the example you offered, where the customer presents a growler 
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bearing a Troegs label, it would be permissible under Pennsylvania law for your 
establishment to fill that growler with any type of beer, including Spring House Beer.   
 
As to your second question, there is also nothing in the Liquor Code or the Board’s 
Regulations that would require a restaurant liquor licensee to affix any sort of label or 
sticker to a growler once it has been filled. 
 
With that being said, however, your establishment would still be responsible for 
maintaining accurate records that reflect what type of beer is actually being sold in 
any transaction in order to comply with the requirements of section 493(12) of the 
Liquor Code [47 P.S. § 4-393(12)] and to resolve any possible inquiries that may arise 
from the Board or the Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control 
Enforcement as a result of its activities. 
 
Lastly, if you have not already done so, you may also wish to check the Alcohol, 
Tobacco, Tax and Trade Bureau’s (“TTB”) website at www.ttb.gov to make sure that 
there are no federal laws that would prohibit or restrict the filling of growlers under 
the circumstances that you raise in your e-mail. 
 
THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 
HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 
CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  
THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 
ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 
POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 
BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 
BOARD. 
 
Very truly yours, 
 
 
 
FAITH S. DIEHL 
CHIEF COUNSEL 
  
cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 
Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 
Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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