
 

 

 

 

 

July 20, 2015 

 

 

Nancy 

Wildwood Inn 

VIA E-MAIL:  wildwoodbrenda@gmail.com 

 

RE:  Girls’ Night Party  

 

Dear Nancy: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail of June 23, 2015, wherein you state that 

you are affiliated with the Wildwood Inn and would like to hold a “girls’ night” on 

premises, using the pool room.  The event would involve an entity, citing 

Tupperware as an example, showing products and conducting sales to attendees.  

You inquire if this is permissible.  You also inquire if signs for a DJ or for karaoke 

can be placed on the front doors or if the signs must be within the building.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that J. B. 

Wildwood Inn LLC holds Restaurant Liquor License No. R-17999 (LID 70882) 

for use by it at 512 South Breezewood Road, Breezewood, Pennsylvania.  

 

OPINION:  Please be advised that section 3.52(a) of the Board’s regulations provides 

that licensees may not permit other persons to operate another business on the 

licensed premises.  [40 Pa. Code § 3.52(a)].  Further, section 3.52(c) of the Board’s 

Regulations provides that a licensee may not conduct another business on the licensed 

premises without Board approval.  [40 Pa. Code § 3.52(c)].   

 

Accordingly, should the sponsor of the event charge a fee for his/her services or for 

sales of the products displayed during the event, the event you propose would not, 

generally, be permissible on your licensed premises.  However, this office has held 

that a one (1)-time event upon a particular licensed premise does not rise to the level 

of “another business.”  Therefore, if the presence of the event upon your licensed 

premises is a one (1)-time event, it would be permissible for it to occur on the 

premises and for the host/hostess to collect payment thereupon.  
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In regard to your inquiry of signage for entertainment, please be advised that there 

is nothing in the Liquor Code or the Board’s Regulations that would prohibit a 

display in a window/on a door of a sign advertising entertainment.  

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or 

the the Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Very truly yours, 

 

 

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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