
 

 

 
July 20, 2015  

  

Ryan Richards 

VIA E-MAIL:  ryan@roypitz.com  

 

 Re: Brewery Adding a Limited Distillery License 

 

Dear Mr. Richards: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mails of June 24 and 30, 2015, wherein you ask 

several questions about what you would be permitted to sell at your brewery should you 

also acquire a limited distillery license.  You would like to manufacture spirits at the 

same location as your brewery.  You ask if the same company can hold both a brewery 

license and a distillery license.  You ask if the brewing and distilling operations may 

occur at the same time, at the same location.  You ask if you should apply for a limited 

distillery license, and what fees are associated with keeping the license.  Finally, you ask 

if you would be permitted to sell your spirits at your brewpub, either for consumption on 

or off the brewpub premises, or to other brewpubs and storage facilities owned and 

operated by your corporation.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Roy Pitz 

Brewing Company, LLC, which holds Brewery License No. G-399 (LID 59308) and 

Brewery Pub License No. GP-399 (LID 67258) for the premises at 140 North Third 

Street, Chambersburg, Pennsylvania.  

 

OPINION:  Section 505.4 of the Liquor Code provides that the Board may issue a limited 

distillery license to an entity that will produce not more than one hundred thousand 

(100,000) gallons of distilled liquor per year.  [47 P.S. § 5-505.4(b)(1)].  The Liquor 

Code prohibits a person from holding more than one (1) class of license [47 P.S. § 4-

438(c)], but a brewery license and a limited distillery license are both manufacturing 

licenses and are of the same class.  Therefore, your company could hold both a brewery 

license and a limited distillery license.   

 

The Board’s Bureau of Licensing (“Licensing”) will not typically dual-license a location, 

absent specific statutory authority.  Thus, only one (1) license may be in effect at one (1) 

time at any particular portion or location.   

 

That being said, the Board has, in the past, entered into a Conditional Licensing 

Agreement (“CLA”) with a licensee that wishes to place two (2) manufacturing licenses 

at the same location, but only if the same entity holds both manufacturing licenses.  Such 
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an arrangement would require the consent of both Licensing and the Board; a decision on 

whether such an arrangement is acceptable is not a decision made by this office.  Thus, 

this office cannot provide any further guidance other than suggesting that if you wish to 

pursue this matter, you should submit an application to Licensing. 

 

The application fee for a limited distillery license is seven hundred dollars ($700.00) and 

a renewal fee of thirty dollars ($30.00).  The license fee for a limited distillery is one 

thousand, five hundred dollars ($1,500.00).  The application form for a limited distillery 

license is PLCB Form 1350, Application for License Manufacture, Storage or 

Transportation.  Forms are available on the Board’s website at www.lcb.state.pa.us.  

Click on the link labeled “Licensees” and then “Forms.” 

 

With regard to sales, please note that the only alcohol a brewery is permitted to sell is its 

own beer.  A brewery pub may sell its own beer or wine manufactured by a 

Pennsylvania-licensed limited winery.  Under no circumstances does the Liquor Code 

permit either a brewery or brewery pub to sell any distilled spirits, regardless of 

manufacturer.  

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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