
July 23, 2015        

                 

Mark J. Dudash, Esquire 

Duquesne Beer 

120 Bradley Court 

Pittsburgh, Pa 15229 

VIA E-MAIL:  mariadudash@duquesnebeer.com  

 

RE:   Wholesaler Pre-orders 
  

Dear Mr. Dudash: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail of June 30, 2015, wherein you 

advise that you are a Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) licensee.  You 

ask whether a wholesaler or retailer can accept “pre-orders” from customers who 

wish to prepay for an order with a credit card.  You indicate that you have had 

inquiries from customers both within and outside the Commonwealth of 

Pennsylvania regarding a new brand you are establishing.  You advise that 

customers would pick up the products at the retailers’ locations. 

 

Board records indicate that Duquesne Brewing Company holds Alternate Malt 

Beverage Manufacturing License No. AG-28 (LID 63452) for use by it at premises 

located at 100 33
rd

 Street, Latrobe, Pennsylvania.   

 

OPINION:   Please be advised that section 493(2) of the Liquor Code prohibits 

sales or purchases of malt or brewed beverages by licensees with cash or on 

credit.  [47 P.S. § 4-493(2)].   Therefore, any importing distributors or distributors 

who are selling malt or brewed beverages to a licensed individual or entity may 

accept only checks or debit cards. Importing distributors and distributors may not 

accept cash or credit cards from a licensee.  [Id.].   

 

However, it would be permissible for a licensee buyer of malt or brewed beverages 

to prepay for the malt or brewed beverages in question, or to pay through the 

electronic transfer of funds, so long as said transfer occurs prior to 

delivery.  Although an escrow account is not required, neither the Liquor Code nor 

the Board’s Regulations prohibit distributors, importing distributors and breweries 

from holding an escrow account for a licensed customer, whereby the licensed 
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customer would pay in advance to the distributor, importing distributor or brewery 

a sum of money from which the amount of each subsequent sale would be debited 

immediately.  

 

There is no provision of the Liquor Code or Board’s Regulations that would 

prohibit individual, non-licensee consumers from prepaying for beer with a credit 

card. 

 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 

 

 

Very truly yours, 

  

 

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

    Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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