
 

 

 

September 17, 2015 

 

Karl Geci, Esquire 

Fernan Geci Law Office P.C.  

35 North Broad Street 

Ridgway, PA 15853 

VIA E-MAIL:  karlg1@windstream.net  

 

 Re:  Intermunicipal Transfer of License 

 

Dear Mr. Geci: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent August 20, 2015, wherein you advise that 

you represent a client who obtained a restaurant liquor license approximately two (2) 

years ago, via intermunicipal transfer.  Your client now wants to transfer the license back 

to the original municipality, which you advise is agreeable to receiving the license.  You 

note that section 461 of the Liquor Code states that “licenses approved for intermunicipal 

transfer may not be transferred from the receiving municipality for a period of five (5) 

years after the date that the licensed premises are operational in the receiving 

municipality.”  [47 P.S. § 4-461(a)].  Since the statute uses the verb “may not” instead of 

“shall not,” you ask if the five (5) year period may be waived, and if so, which authority 

may waive that period. 

 

OPINION:  In addition to section 461(a) of the Liquor Code, please note that section 

7.3(d) of the Board’s Regulations provides: 

 

If a prior approval for transfer was originally granted for transfer to a 

different municipality, the 5-year moratorium on a transfer from the 

municipality to which the transfer was effected is measured from the date 

the license becomes operational. 

 

[40 Pa. Code § 7.3(d) (emphasis added)].  The language of this regulation and section 

461(a) do not allow for the waiver of the five (5) year period.  Therefore, the license at 

issue may not be transferred to a location outside of the present municipality until five (5) 

years from the date that operating authority was provided by Licensing.   

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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