
 

 

 

 

October 15, 2015 

 

Dominic Capece 

Free Will Brewing Company 

VIA E-MAIL 

 

 Re:  Labels on Taps 

 

Dear Mr. Capece: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail sent September 29, 2015, wherein you advise 

that you are part owner of Free Will Brewing Company.  You ask for clarification of section 

493(6) of the Liquor Code, which provides that it shall be unlawful: 

 

For any licensee, his agents, servants or employes, to furnish or serve any malt 

or brewed beverages from any faucet, spigot or other dispensing apparatus, 

unless the trade name or brand of the product served shall appear in full sight 

of the customer and in legible lettering upon such faucet, spigot or dispensing 

apparatus. 

 

[47 P.S. § 4-493(6)].  You ask if this provision applies to your licensed establishment, since 

the only beer that you are permitted to sell is that which you have manufactured.  You ask 

if each dispensing faucet needs to have a “Free Will Brewing Co.” name placed on it.  You 

note that you use very small, generic faucet handles. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Free Will 

Brewing Company holds Brewery License No. G-451 (LID 65716) for the premises at 410 

East Walnut Street, Suite 10, Perkasie, Pennsylvania.  

 

OPINION:  The language of section 493(6) provides that it shall be unlawful for “any 

licensee” to serve beer unless the trade name or brand of the product is “in full sight of the 

customer and in legible lettering upon such faucet, spigot or dispensing apparatus.”  [47 

P.S. § 4-493(6)].  There is no language in this section of the Liquor Code that would exempt 

brewery licensees from this requirement.   

 



Dominic Capece 

October 15, 2015 

Page 2 

 

Therefore, your brewery is subject to the provisions of section 493(6) of the Liquor Code.  

Each dispensing faucet should be labeled with the registered name of the beer that is being 

dispensed by that faucet.  Failure to do so may result in a citation from the Pennsylvania 

State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement. 

 

Please note that, as an administrative agency, the Board does not have the authority to 

modify or ignore existing law.  If you would like to have the Liquor Code amended, it is 

recommended that you contact your local representative or senator. 

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

FAITH S. DIEHL 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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