
 

 

 

October 21, 2015 

 

Michelle Grove 

Rooster’s Bottle Shop 

685 Pleasant View Boulevard 

Bellefonte, PA  16823 

VIA E-MAIL 

 

 Re:  Selling Employee’s BBQ 

 

Dear Ms. Grove: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail dated September 24, 2015, wherein you advise 

that you are thinking about hiring a man as a member of your staff who has been “selling 

prepared food (bbq) under his own brand name.”  You state that you would be featuring 

his food in your shop, but that you would not be purchasing his food at retail and reselling 

it.  In a subsequent e-mail, you explain that his food would be on the menu and his brand 

name would be on your signage, but that the customers would be purchasing the food from 

your restaurant.  He would be paid to work for you, preparing the food with your 

ingredients.  In order to feature his food in your shop and use his business name, you ask 

if you have to purchase his business.  

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that you are the 

Board-approved Manager of 685 Pleasant View Joint Venture, trading as Rooster’s Bottle 

Shop, which holds Restaurant Liquor License No. R-9600 (LID 59804) for the premises at 

685 Pleasant View Boulevard, Bellefonte, Pennsylvania.  

 

OPINION:  This office can only advise you on the provisions of the Liquor Code and the 

Board’s Regulations.  For an answer to your specific question about whether you would 

have to purchase the business in question, you should seek advice from a private attorney. 

 

Section 3.52 of the Board’s Regulations provides:   

  

(a)  A licensee may not permit other persons to operate another business on 

the licensed premises…. 
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(c) A licensee may not conduct another business on the licensed premises 

without Board approval.  

  

[40 Pa. Code § 3.52].  You propose that the person in question would be your employee, 

using your ingredients to make food that customers would purchase from you.  This type 

of arrangement would not conflict with the Liquor Code or the Board’s Regulations as long 

as this person does not have an ownership interest in a liquor license of a different class.  

For example, if this person holds a distillery license and uses his spirits in the food he 

makes, this could be considered a violation of the law against interlocking business 

interests.  If this person does have an ownership interest in any type of liquor license, you 

should contact this office for further information. 

  

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

RODRIGO J. DIAZ 

EXECUTIVE DEPUTY CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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