
November 20, 2015 

 

Ron Paris 

VIA E-MAIL 

 

 RE:  Liquor Inventory 

 

Dear Mr. Paris: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail dated October 23, 2015, in which 

you indicate that you own a bar.  You explain that the bar is being sold to new 

owners, and the liquor license will be put into safekeeping until the building is 

renovated.  You state that the new owners do not want to purchase the current 

inventory of liquor, and you ask what options are available to you to keep or sell 

the liquor.    

  

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Paris 

Pub LLC holds Restaurant Liquor License No. R-16216 (LID 56552) for use by it 

at premises located at 392 East Front Street, Marietta, Pennsylvania 17547-1710, 

and the license is currently in safekeeping.  

 

OPINION:  Licensees who discontinue business may sell their liquor inventory to 

the buyer of their license or to the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”). 

Unopened alcohol inventory previously purchased from a Pennsylvania wine and 

spirits store may be sold back to the Board pursuant to section 9.111(a) of the 

Board’s Regulations, subject to a restocking fee of twelve and one-half percent 

(12.5%).  [40 Pa. Code § 9.111(a)(2)].  Please note that the Board will decide 

whether to repurchase the alcohol in question on a case-by-case basis.  Malt or 

brewed beverages in the possession of a licensee at the time he or she discontinues 

business by transfer of his or her license or otherwise, may be sold only to the 

transferee of the license or to the distributor, importing distributor or brewery from 

whom originally purchased.  [40 Pa. Code § 9.111(b)(2)].  Another option is that 

licensees who discontinue business could keep the inventory of liquor after the sale 

and transfer of the license. 

 

Please be advised that if you were operating the licensed business pending its sale 

and the transfer of the license, you could have continued to sell alcohol from your 
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inventory to patrons.  [40 Pa. Code §§ 7.2, 7.4].  Please also be advised that you 

may not discount the price of the alcohol from your inventory, unless it is in 

accordance with the discount pricing practices (daily drink specials or happy 

hours) outlined in section 406(g) of the Liquor Code and section 13.102 of the 

Board’s Regulations.  [47 P.S. § 4-406(g); 40 Pa. Code § 13.102].  However, since 

your license is in safekeeping, you are not currently allowed to sell alcohol.   

 

Should you have any further questions regarding this matter, the Liquor Code, or 

the Board’s Regulations, please do not hesitate to again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 

  

Very truly yours, 

 

 

  

RODRIGO J. DIAZ 

EXECUTIVE DEPUTY CHIEF COUNSEL 

 

cc:     Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

          Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

          Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

          Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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