
 

 

 

 

November 23, 2015 

 

Michael Stiglitz 

VIA E-MAIL 

 

 Re: Sales Permitted in Brewpub Area 

 

Dear Mr. Stiglitz: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail dated October 29, 2015, wherein you ask if the 

following statements are correct: 

 

1. In the brewpub licensed area, anyone purchasing beer to go, for off-

premises consumption, can only purchase one hundred ninety-two (192) 

ounces.  

2. Because of this limitation, keg sales for off-premises consumption cannot 

occur in the brewpub licensed area. 

3. In the brewery-licensed area, the brewery can only sell/self-distribute to 

licensed retailers, and therefore the brewery cannot sell kegs to any 

customers who call or come in.  

4. Therefore, a brewery with a brewpub cannot sell kegs to anyone from 

any part of the building. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that Brewery 2SP 

LLC holds Brewery (“G”) License No. G-567 (LID 70661) and Brewery Pub (“GP”) 

License No. GP-567 (LID 71455) for the premises at 120 Concord Road, Units 101, 102, 

and 103, in Aston, Pennsylvania.  

 

OPINION:  A GP license allows its holder to operate a restaurant or brewery pub within 

or immediately adjacent to the brewery premises as well as conduct sales for on-premises 

consumption of the beer produced and owned by the brewery, and sales for off-premises 

consumption of its products not to exceed one hundred ninety-two (192) fluid ounces in a 

single sale.  [47 P.S. § 4-446].  Therefore, the first two (2) statements above are correct.   

 

However, your third and fourth statements are not correct.  The holder of a G license may 

sell malt or brewed beverages produced and owned by the brewery to individuals for off-
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premises consumption in containers or packages of unlimited quantity and of any 

volume.  [See 47 P.S. § 4-440].  A licensed manufacturer may sell malt or brewed 

beverages to individuals in original containers and may also refill containers.  However, 

sales to other licensees must be in one of two configurations; such sales must be in “case” 

quantities or they must be in original containers containing one hundred twenty-eight 

(128) ounces or more.  [See 47 P.S. § 4-431].   

 

Therefore, while keg sales may not occur on the licensed brewpub premises, such sales 

may occur on the licensed brewery premises. 

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

RODRIGO J. DIAZ 

EXECUTIVE DEPUTY CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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