
 

 

 

February 1, 2016  

 

Joseph Dubaskas, Sr. 

VIA E-MAIL  
 

 RE:   Use of Gambling Monies   

 

Dear Mr. Dubaskas: 

 

ISSUE:   This office is in receipt of your e-mail, dated December 26, 2015, 

wherein you indicate that you are the manager of a non-profit club, which holds a 

catering club liquor license.  You ask if the club may pay wages from its gambling 

monies.      

  

Records maintained by the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate 

that Selinsgrove Post 6631 Veterans Social Activities Association holds Catering 

Club Liquor License No. CC-6300 (LID 72278) for use by it at premises located at 

940 U.S. Route 522, Selinsgrove, Pennsylvania.  You are listed as the Board-

approved manager. 

 

OPINION:  Presuming that your club holds a small games of chance permit and 

the gambling is being conducted pursuant to the Local Option Small Games of 

Chance Act (“the Act”) [10 P.S. §§ 311-327], be advised that the interpretation of 

the Act falls outside of the scope of authority of the Board.  Therefore, to the 

extent that payment of wages is from monies procured pursuant to the Act, you 

may wish to contact the Department of Revenue, Miscellaneous Tax Division at 

(717) 787-8275 to determine if it is permissible for you to use those funds in the 

manner described in your e-mail.   

  

Additionally, it is recommended that you contact your local police, the 

Pennsylvania State Police or your County District Attorney for an official opinion 

as to whether the events from which the monies are earned constitute unlawful 

gambling.   

 

Finally, be advised that Board Regulations require that a club adhere to the 

provisions of its constitution and bylaws.  [40 Pa. Code § 5.81].  Therefore, if the 
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provisions of your club’s constitution or bylaws prohibit the club from using such 

monies to pay wages, then the club must adhere to its guidelines.   

 

Please do not hesitate to contact this office should you have further questions. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

 

    

 

RODRIGO J. DIAZ 

EXECUTIVE DEPUTY CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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