
 

 

February 1, 2016 

 

Suresh Rajan 

Aqua Vitae Technologies, Inc. 

VIA E-MAIL  
 

 RE:  Scope of Transporter-for-Hire License 
 

Dear Mr. Rajan: 

 

ISSUE:  Your January 28, 2016 e-mail to the Executive Director of the Pennsylvania 

Liquor Control Board (“Board”) was forwarded to this office for handling.  In that e-

mail, you seek clarification of guidance that was previously provided by this office by 

letter dated February 20, 2015.  Specifically, you ask for a clear definition of “beverage 

sales for off-premise consumption must occur on the licensed premises.”   

 

You note your understanding that, as a transporter-for-hire licensee, you may not take 

payment for alcohol at the door but that payment must be made prior to your delivery.  

However, you ask whether the sale of the alcohol to be delivered by your company may 

occur online at your company website, www.AValcohol.com.  You propose that the 

licensed retailer will receive full consideration for the product sold, and your company 

will only deduct a delivery fee and tip from the final transaction.  

 

Records of the Board indicate that Aqua Vitae Technologies, Inc. trading as 

AVAlcohol, is the holder of Transporter-for-Hire License No. IA-4501 (LID 72620) for 

use at the premises located at 243 South Allen Street, Suite 337, State College, 

Pennsylvania.   

 

OPINION:  No, a licensed transporter-for-hire may not accept online orders for alcohol 

on its website, nor may such a licensee in any other way be involved in the sale of 

alcohol.   

 

As stated in the February 2015 response, there are no circumstances under which a 

transporter-for-hire licensee may accept payment for the alcohol it delivers, although it 

may charge a fee for the delivery.  Tips are also permitted, at the discretion of the 

consumer.  The sale of alcohol must be completed on the premises of a duly licensed 

entity having the authority to sell for off-premises consumption.  By way of example, 

restaurant licensees may lawfully sell up to 192 ounces of malt or brewed beverages in 

one transaction for off-premises consumption.  [47 P.S. § 4-407].  If a consumer, aged 
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twenty-one or older and not visibly intoxicated, makes a purchase over the internet 

directly from the restaurant licensee or places a telephone order with the licensee with a 

credit or debit card payment, then the restaurant licensee may lawfully permit a licensed 

transporter-for-hire to accomplish the physical delivery to that customer.   

 

To be clear, the consumer must order and submit payment to a retail or manufacturing 

licensee that is authorized to sell alcohol for off-premises consumption.   Ordering 

and/or payment may not be processed through a third party entity, including a 

transporter-for-hire licensee, regardless of modality.   

 

For your convenience, enclosed you will find Advisory Notice No. 22 which sets forth 

answers to Frequently Asked Questions regarding transporter-for-hire licenses.  Finally, 

as previously recommended, you are encouraged to seek counsel for your commercial 

undertaking from private counsel experienced in Pennsylvania liquor law.   

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

 

    

 

RODRIGO J. DIAZ 

EXECUTIVE DEPUTY CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 John Metzger, Executive Director 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 

 

Enclosure:  Advisory Notice No. 22 
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