
 

 

 

 

February 17, 2016 

 

Brady Liechty 

Bluestone Brewing Company, LLC 

18 Pitney Street 

Sayre, PA 18840-2720 

VIA E-MAIL 

 

 Re:  Brewery License Selling Through Retail Food License 

 

Dear Mr. Liechty: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail dated January 6, 2016, wherein you advise that 

you have recently received temporary authority to operate as a brewery.  At the time you 

wrote in, you had not yet received temporary authority to operate as a brewpub, although 

records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“Board”) indicate that such authority 

was sent to you on January 7, 2016.  You ask if you may sell your malt or brewed beverages 

(“beer”) for consumption on the premises that serves as your retail food establishment 

when your brewery license, but not your brewpub license, is in effect. 

 

Records of the Board indicate that Bluestone Brewing Company, LLC, (“Bluestone”) holds 

Brewery License No. G-599 (LID 71752) and Brewery Pub License No. GP-599 (LID 

71753) for the premises at 18 Pitney Street, Sayre, Pennsylvania.  Bluestone also holds a 

limited winery license which is not germane to your question, as well as a brand registration 

application that is pending.  

 

OPINION:  As a result of a change in the Board’s Regulations effective May 30, 2015, a 

brewery license holder (“G”) is permitted to sell its own beer for on-premises consumption, 

even without an active brewery pub license.  [40 Pa. Code § 3.93].  Previously, a G licensee 

had to obtain a brew pub license in order to serve beer for on premises consumption.   

 

The G licensee must have seating for at least ten patrons, and must make food available for 

each patron.  The food shall be, at a minimum, potato chips, pretzels and other similar 

foods.  [40 Pa. Code § 3.93(c)(4)].  A G licensee is free to offer more food items than the 

minimum listed in the regulation.  A G licensee may only serve beer for on-premises 

consumption between 10:00 a.m. and midnight.   
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Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

Board’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE 

PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY 

UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES 

ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE 

LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Very truly yours,  

  

  

  

RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

  

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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