
March 17, 2016   

         

Shawn M. Lang 

Lang Restaurant Group 

VIA E-MAIL 

 

 

 RE:  Sales of Home Brewed Beer 

 

Dear Mr. Lang: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your email of March 2, 2016, wherein you advise 

that an establishment in your town began marketing the sale of home brewed beers.  

You inquire if this is legal. 
 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Lang 

Restaurant Group, LLC, holds Restaurant Liquor License No. R-16558 (LID 65058) 

for use at its premises at 15 North 7th Street, Indiana, Pennsylvania.  You are a listed 

as a member of the LLC.  Additionally, PLCB records indicate that you are also a 

member of LRG Cranberry, LLC, which holds Restaurant Liquor License No. R-

13058 (LID 70881) for use by it at premises located at 926 Sheraton Drive, Mars, 

Pennsylvania. 

 

OPINION:  Please be advised that section 492(1) of the Liquor Code permits a 

person to produce up to 200 gallons per calendar year of malt or brewed beverages 

without a license, as long as such beverages are not produced for sale.  47 P.S. § 4-

492(1) (emphasis added).  If the home brew in question is offered for sale, the 

manufacturer would be required to possess a valid Pennsylvania manufacturing 

license, such as a brewery license.  As such, the sale of home brewed beer by a retail 

licensee would be illegal. 

 

Finally, please be advised that the day-to-day enforcement of the Liquor Code is 

handled by Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

(“BLCE”) and not the PLCB.  See 47 P.S. § 2-211.  If you believe a violation of the 

Liquor Code is occurring, you are encouraged to contact BLCE via its hotline at 1-

800-932-0602 or via the internet at http://www.psp.pa.gov/LCE/Pages/online-

complaint-form.aspx  

http://www.psp.pa.gov/LCE/Pages/online-complaint-form.aspx
http://www.psp.pa.gov/LCE/Pages/online-complaint-form.aspx
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS 

ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN 

ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 

 

Very truly yours, 

  

 

 

RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

    Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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