
 

 

 

 

March 18, 2016 

 

 

Board of Officers 

Greenville Moose Family Center 

VIA E-MAIL 

 

RE:  Daily Book 
 

Dear Sir or Madam: 

 

ISSUE:  Your e-mail of March 2, 2016 states that your club policy requires members 

to sign your daily and weekly books using both their book number and their name 

as it appears on their membership card.  You have recently been advised that this 

may be too “stringent” and that a member who had written his/her name in a way 

different from that which appeared on his/her membership card should not be 

disqualified from a drawing.  You request clarification on this issue. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that 

Greenville Lodge No. 276, Loyal Order of Moose holds Club Liquor License No. 

C-189 (LID 508) for use by it at premises located at 32 Shenango Street, Greenville, 

Pennsylvania.  

 

OPINION:  Nothing in the Liquor Code or the PLCB’s Regulations addresses the 

manner in which a club’s daily or weekly book should be signed by members of the 

club. 

 

Please be advised that the PLCB is not responsible for administering or enforcing 

the Local Option Small Games of Chance Act (“LOSGCA”) and, as such, the 

interpretation of that act falls outside the scope of the PLCB’s authority. 

Administration responsibilities relative to the LOSGCA rest with the Pennsylvania 

Department of Revenue, Miscellaneous Tax Division (“Division”) and/or your 

County Treasurer’s Office, and enforcement responsibilities relative to the 

LOSGCA rest with the Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control 

Enforcement (“BLCE”).  Therefore, it is recommended that you contact the Division 

at (717) 783-9354 and/or the BLCE at (717) 540-7410 with any questions or 
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concerns you may have regarding the LOSGCA. Alternatively, you may wish to 

contact your County Treasurer’s Office for assistance. 

 

Club licensees must adhere to their constitutions and bylaws.  [40 Pa. Code § 5.81].  

Therefore, if a club licensee has a provision in its constitution or bylaws related to 

the manner in which a daily or weekly book should be signed, it must be followed. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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