
 

 

 

May 16, 2016 

 

Jeff Schaeffer 

VIA E-MAIL 

 

 RE:  Happy Hour 

 

Dear Mr. Schaeffer: 

 

ISSUE:  Your e-mail of April 20, 2016, inquires whether it would be permissible for 

you to make a change in your happy hour pricing and apply a happy hour discount 

to the same brand of beer that is already a daily drink special, under the following 

circumstances: 

 

1. You currently run a daily drink special that sells a mug of a specific 

brand of draft beer at $1.00 less than the regular menu price.  This 

“Daily Mug Special” is a different specific brand for each day of the 

week. 

2. The Daily Mug Special does not discount the price of a pint of the exact 

same specific brand. 

3. Your happy hour discount on draft beer is 75 cents off the normal menu 

price of a mug or pint, with exceptions for “All Day – Everyday” 

pricing on a few brands. 

4. All of the Daily Mug Special brands are eligible for happy hour pricing 

under your guidelines. 

5. You currently do not apply a happy hour discount nor plan to apply the 

discount to the current day’s Daily Mug Special, as this would be a 

double discount on the mug size. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that you are 

the manager of Dommel’s Real Estate Development Corporation, holder of 

Restaurant Liquor License No. R-10549 (LID 40923) for use by it at premises 

located at 1077 West Governor Road, Hershey, Pennsylvania. 

 

Given the circumstances above, you inquire whether it would be permissible for you 

to apply the happy hour discount to the pint size of the Daily Mug Special brand.  As 

an example, you inquire whether, if a Miller Lite mug was the Daily Mug Special, 
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it would be permissible to apply the happy hour discount to a Miller Lite pint for 

that day during the happy hour period. 

 

OPINION:  The proposed discount is permissible.  During happy hour, a retail 

licensee is permitted to discount any and all alcoholic beverages for a period of time 

not to exceed four consecutive or non-consecutive hours, and not to exceed fourteen 

hours per week.  47 P.S. §§ 1-102, 4-406(g); 40 Pa. Code § 13.102(a).  No discount 

pricing may occur between 12:00 a.m. (midnight) and the legal closing hour, i.e. 

2:00 a.m., for most retail licensees.  40 Pa. Code § 13.102(a). 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS 

ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN 

ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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