
 

 

May 31, 2016 

 

Ed Belfoure 

Red Pump Spirits, LLC 

VIA E-MAIL  
 

 RE:   Off-Premises Limited Distillery Sales 

 

Dear Mr. Belfoure: 

 

ISSUE:   This is in response to your e-mail dated May 3, 2016 in which you ask 

whether your licensed limited distillery may lawfully sell bottles of your products at 

three specific events being held by The Bradford House, which you note is “the 

official home of the Whiskey Rebellion organization.”    

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Red Pump 

Spirits, LLC holds Limited Distillery License No. AL-67 (LID 72865) for use at the 

premises located at 32 North Main Street, Washington, Pennsylvania.   

 

OPINION:  Limited distilleries may not sell their products except from their own 

licensed premises or PLCB-approved locations.  Section 505.4(b)(1) of the Liquor 

Code authorizes a licensed limited distillery to manufacture and sell on its licensed 

premises its distilled spirits to the PLCB, to other licensees of the PLCB, and to the 

general public.  47 P.S. § 5-505.4(b)(1).  Furthermore, a licensed limited distillery 

may sell its bottled products at up to two additional Board-approved locations, either 

alone or in conjunction with other licensed limited distilleries. 47 P.S. § 5-

505.4(b)(2)(i). 

 

There is currently no provision in the Liquor Code or PLCB’s Regulations that would 

allow a licensed limited distillery to sell its products from any other location, even for 

a limited time.  Please note that the taking of orders and acceptance of payment 

constitutes a “sale” of alcohol under the Liquor Code. 47 P.S. § 102.  There is, 

however, nothing that precludes a limited distillery licensee from simply taking orders 

for its products off-site, for subsequent payment to be made at the licensed premises, 

with delivery of the alcohol to the customers following such payment. 

 

In addition, it is permissible for a licensed limited distillery to conduct both samplings 

and tastings, either on its own licensed premises or elsewhere, in accordance with 

PLCB Regulations.  Information concerning samplings and tastings can be found on 

the PLCB’s website at www.lcb.state.pa.us.  A key point in the regulations is that 
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there can be no purchase requirement imposed, directly or indirectly, including an 

entry fee to the overall event (here, the Bradford House’s Garden Party, Wine & 

Spirits Event, and Holiday Shoppe).  It is noted that the Bradford House’s website 

indicates that admission is charged for each of these events, which admission covers 

entertainment, food and drink.  Therefore, you would not be permitted to provide 

samplings or tastings at the events.   

 

Finally, if an “eligible entity,” as defined by the Liquor Code at section 102, obtained 

a Special Occasion Permit (“SOP”) and either lawfully purchased alcohol or had 

alcohol donated by a licensee such as your limited distillery, then the SOP holder 

could sell that alcohol for either on or off-premises consumption, including selling 

bottles.  Please note that the SOP holder cannot simply act as a sales agent for a 

limited distillery licensee.  Information concerning SOPs is available on the PLCB’s 

website. 

  

Should you have any additional questions, do not hesitate to contact this office.    

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

  

Sincerely,  

 

 
    

RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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