
 

 

 

 

June 2, 2016 

 

Joshua Calhoun 

Chili’s 

VIA E-MAIL  
 

 RE:   Record Retention Requirements for Restaurants 

 

Dear Mr. Calhoun: 

 

ISSUE:   This is in response to your e-mail dated May 18, 2016 in which you ask 

whether a restaurant licensee must maintain original invoices for all liquor 

purchases made at the Pennsylvania Liquor Control Board’s (“PLCB”) wine and 

spirits stores, or whether copies of the invoices are sufficient.   

 

PLCB records indicate that Grayling Corporation, trading as Chili’s Grill and Bar, 

holds Restaurant Liquor License No. R-18968 (LID 60715) for use at the premises 

located at 817 Old York Road, Jenkintown, Pennsylvania.   

 

OPINION:  There is nothing in the Liquor Code or PLCB’s Regulations that 

requires original invoices to be maintained, as opposed to duplicates or electronic 

versions.  Thus, you may retain copies of your purchase invoices from the PLCB. 

 

Please note that section 493(12) of the Liquor Code provides that it shall be 

unlawful: 

 

[f]or any liquor licensee, or any importing distributor, distributor or 

retail dispenser, to fail to keep on the licensed premises for a period of 

at least two years complete and truthful records covering the operation 

of his licensed business, particularly showing the date of all purchases 

of liquor and malt or brewed beverages, the actual price paid 

therefore, and the name of the vendor, including State Store receipts, 

or for any licensee, his servant, agents or employees, to refuse the 

board or an authorized employee of the board or the enforcement 

bureau access thereto or the opportunity to make copies of the same 

when the request is made during business hours.  The records from the 

most recent six-month period must be maintained on the licensed 
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premises. Records for the remainder of the two-year period may be 

kept off the licensed premises so long as the records are returned to 

the licensed premises within twenty-four hours of a request by the 

board or enforcement bureau. A licensee may remove the records for 

the most recent six-month period from the licensed premises only for 

a lawful business purpose provided that they are returned to the 

premises when that business is completed. 

 

47 P.S. § 4-493(12). 

 

Should you have any additional questions, do not hesitate to contact this office.    

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION 

DESCRIBED HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR 

OTHERS FROM CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO 

ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS 

BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD. 

  

Sincerely,  

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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