
June 17, 2016 

 

Kathleen Hall  

Red Bandana Winery, LLC  

VIA E-MAIL

 

 RE:  Limited Winery Sales to Licensees  
 

Dear Ms. Hall: 

 

ISSUE:  This correspondence is in response to your e-mail dated May 19, 2016, 

wherein you inquire as to the requirements that must be satisfied in order for your 

limited winery to sell wine to a bar or tavern.   

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Red 

Bandana Winery, LLC, holds Limited Winery License No. LK-338 (LID 65552) for 

the premises located at 265 Allio Drive, Leeper, Pennsylvania.  

 

OPINION:  A limited winery licensee may sell alcoholic cider, wine, and wine 

coolers directly to other Pennsylvania limited winery licensees, breweries, retail 

licensees (e.g., restaurant licensees, hotel licensees, club and catering club licensees, 

and public service licensees), the public, and the PLCB.  47 P.S. § 505.2(a)(2).  The 

sale of products must occur on the limited winery’s licensed premises.  However, 

limited winery licensees are currently permitted to sell and deliver wine to the above-

referenced licensees and to residents by a transporter-for-hire or in a vehicle that is 

properly registered with the PLCB.  40 Pa. Code § 11.111(a)(2).  No additional 

permits are required to deliver the wine.  Licensees are required to have painted or 

affixed on each side of each vehicle used in the operation of the business their name, 

address, including the street name, and number as shown on the license, and the 

license number as shown on the license in letters no smaller than four inches in 

height.  40 Pa. Code § 9.22.  The license identification number shall be preceded by 

the letters “P.L.C.B.”  Please be aware, however, that the law will be changing in 

August of 2016 and the rules on delivery may be impacted. 

 

Given the fact scenario that you have provided, it is permissible under your limited 

winery license to directly sell any alcoholic cider, wine, and wine cooler produced 

at your limited winery to any of the above-referenced licensees.  Further, if you 
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anticipate delivering wine to licensees, you must abide by the Liquor Code and the 

PLCB’s Regulations articulated above. 

 

Please do not hesitate to contact this office should you have additional questions. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

  

Sincerely,  

 

 
 

RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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