
 

 

 

 

July 21, 2016   

         

 

Frank Huynh 

VIA E-MAIL 
  

           RE:   Promotional Event 

  

Dear Mr. Huynh: 

 

ISSUE: This office is in receipt of your e-mail of June 15, 2016, wherein you advise 

that you are the holder of an eating place retail dispenser license (“E license”).  You 

were approached by a promotion company about holding an event at your venue to 

give out promotional liquor bottles.  The event would be held in your parking lot, 

which is unlicensed.  You ask if patrons could bring beer from your premises outside 

to the parking.  You inquire if this is permissible.  Additionally, you inquire if a disc 

jockey (“DJ”) would be a violation of your conditional licensing agreement. 

 

Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) records indicate that T&F Rising Sun 

Deli, Inc., holds Eating Place Retail Dispenser License No. E-632 (LID 66860) for 

use by it at premises located at 7235-7237 Rising Sun Avenue, Philadelphia, 

Pennsylvania.  PLCB records further indicate that Frank Huynh is the President and 

PLCB-approved manager of T&F Rising Sun Deli, Inc. 
 

OPINION:   The scenario you described would be impermissible.  Section 492(13) 

of the Liquor Code prohibits eating place retail dispenser licensees from possessing 

or permitting the storage of any alcohol or liquor on the licensed premises or in any 

place contiguous or adjacent thereto accessible to the public or used in connection 

with the operation of the licensed premises. 47 P.S. § 4-492(13) (emphasis supplied).  

Consequently, the possession/storage of alcohol by the promotion company in your 

parking lot would be prohibited. 

 

With regards to your CLA, paragraph 5(h) of the CLA prohibits you from having an 

amusement permit (“AP”).  An AP would be required for you to have entertainment 

at the premises, including a DJ.  Likewise, paragraph 5(k) prohibits you from having 
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amplified music or live music on the premises.  A DJ would be considered amplified 

music. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS 

ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN 

ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND 

REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS 

BASED ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE 

PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL BOARD 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc:   Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement  

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

    Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

 Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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