
 

 

 

 

 

 

 

July 29, 2016 

Francis X. O’Brien, Esquire 

411 Walnut Street  

Harrisburg, PA 17101 

 Re: Distributor Renting Suite from PV Licensee 

Dear Mr. O’Brien: 

ISSUE:  Your letter of July 5, 2016 states that your unidentified client holds a public venue liquor 

license for use at an athletic stadium.  One of the holders of a suite in the stadium is the holder of 

a distributor’s license.  The distributor pays the standard rate for the suite, commensurate with the 

rate charged to other suite holders.  You inquire whether the renting of the suite constitutes the 

provision of a thing of value to another class of licensee. 

OPINION:  Section 13.51 of the Pennsylvania Liquor Control Board’s Regulations prohibits a 

licensee of one class from providing a license of another class anything of value.  40 Pa. Code § 

13.51.  However, this section is not violated when licensees of different classes engage in arm’s 

length business transactions for the exchange of goods or services at fair market value, on terms 

commensurate with those available to non-licensees.  In the circumstances you describe, the 

renting of the suite would be permissible. 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the PLCB’s 

Regulations, please feel free to once again contact this office. 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED HEREIN 

AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM CONSEQUENCES OF 

CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  THE PROPRIETY OF THE 

PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED ONLY UNDER THE LIQUOR CODE 

AND REGULATIONS.  THE LAWS AND POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED 

ARE SUBJECT TO CHANGE BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR 

CONTROL BOARD. 

Sincerely, 

 

RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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