
 

 

 

September 23, 2016 

 

Joe Waggle 

VIA E-MAIL 
 

 RE:  Private Parties 

 

Dear Mr. Waggle: 

 

ISSUE:  This office is in receipt of your e-mail dated August 14, 2016, wherein you 

advise that your club wishes to hold a one-time costume event during the club’s 

regular business hours, for which the club intends to restrict admission to the club to 

those members who are dressed in costume.  You ask if this is legal under the laws 

of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”), or, if not, how such an event 

could be conducted to bring it into conformity with the law. 

 

Records of the PLCB indicate that Twin Maples Hunt Club holds Club Liquor 

License No. C-5023 (LID 2311) for the premises located at 1201 Twin Maples Road, 

Derry, Pennsylvania. 

 

OPINION:  Limiting access to a club to certain members is generally permissible.  

Section 5.81 of the PLCB’s Regulations requires a club licensee to adhere to the 

provisions of its constitution and/or bylaws.  40 Pa. Code § 5.81.  Therefore, if your 

club’s constitution and/or bylaws address restricting admission to the club, you must 

follow your constitution and/or bylaws.  If you fail to do so, your club may be subject 

to citation by the Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement. 

 

In addition, care should be taken to ensure that the limitations on admission do not 

run afoul of the Pennsylvania Human Relations Act (“PHRA”).  This office is not 

authorized to opine as to whether any specific conduct definitively would or would 

not violate the PHRA.  The Pennsylvania Human Relations Commission (“PHRC”) 

has the authority to interpret the PHRA.  You may wish to contact the PHRC for 

more information at www.phrc.state.pa.us or at 717-787-4410. 

 

Please do not hesitate to contact this office should you have additional questions. 

 

http://www.phrc.state.pa.us/
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THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

 Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

 Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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