
 

 

 

October 3, 2016 

 

Cynthia Bloomfield 

Bowser Regal, Inc. 

dba Regal Service Co. 

6202 Shortman Road 

Ripley, NY 14775 

VIA E-MAIL 
 

RE:  Transporting Alcohol 

 

Dear Ms. Bloomfield: 

 

ISSUE:  This is in response to your e-mail of July 19, 2016, wherein you provide 

your licensing information and the privileges of your transporter-for-hire license.  

You inquire if a special hauling permit is required to pick up liquor outside of 

Pennsylvania and travel through the state. 

 

Records of the Pennsylvania Liquor Control Board (“PLCB”) indicate that Bowser 

Regal, Inc., holds Transporter-for-Hire, Class B License No. IB-4308 (LID 68635). 

 

OPINION:  As per the PLCB’s Regulations, the transportation of liquor, malt or 

brewed beverages, or alcohol through this Commonwealth commercially and not for 

delivery therein must comply with the following: 

(i) The operator of the vehicle shall have in his possession at all 

times while in this Commonwealth, an invoice and a bill of 

lading or waybill (showing the brand name, size and number of 

containers of liquor, malt or brewed beverages or alcohol so 

transported), which shall be produced for inspection upon the 

request of an authorized police or enforcement officer of this 

Commonwealth. 
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(ii) The cargo must remain intact and upon the same vehicle or 

conveyance while in this Commonwealth, unless prevented by 

an accident or other similarly uncontrollable circumstance. 

40 Pa. Code § 9.11(b)(5). 

 

In regard to the transportation of alcohol within other states, it is advisable to contact 

the appropriate authorities to ascertain any applicable regulations. 

 

Should you have any other questions and/or issues related to the Liquor Code or the 

PLCB’s Regulations, please feel free to once again contact this office. 

 

THIS OPINION APPLIES ONLY TO THE FACTUAL SITUATION DESCRIBED 

HEREIN AND DOES NOT INSULATE THE LICENSEE OR OTHERS FROM 

CONSEQUENCES OF CONDUCT OCCURRING PRIOR TO ITS ISSUANCE.  

THE PROPRIETY OF THE PROPOSED CONDUCT HAS BEEN ADDRESSED 

ONLY UNDER THE LIQUOR CODE AND REGULATIONS.  THE LAWS AND 

POLICIES ON WHICH THIS OPINION IS BASED ARE SUBJECT TO CHANGE 

BY THE LEGISLATURE OR THE PENNSYLVANIA LIQUOR CONTROL 

BOARD. 

 

Sincerely, 

 
RODRIGO J. DIAZ 

CHIEF COUNSEL 

 

cc: Pennsylvania State Police, Bureau of Liquor Control Enforcement 

Jerry W. Waters, Director of Office of Regulatory Affairs 

Tisha Albert, Director, Bureau of Licensing 

Jeffrey Lawrence, Assistant Director, Bureau of Licensing 
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